![]() |
Türkmen Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkmen Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)![]() MALZEME HAMUR İÇİN 1 yumurta 4 çay kaşığı tuz 1 + 1/5 bardak ılık su 3 + 3/4 bardak un HARÇ MALZEMESİ 3 tane kuru soğan 1 çerliston biber 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1/4 bardak su YAPILIŞI: Hamur için ![]() ![]() ![]() Hamur kulak memesinden daha sert bir kıvamda olacak ![]() ![]() ![]() Hamur iki eşit parçaya bölünür ve üzerine un serpilerek buzdolabı poşetine konur ![]() ![]() Ayrı bir tarafta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynayan tuzlu suyun içerisinde haşlanır ![]() Üzerine ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|