![]() |
Samsun-Ladik'ten Kaz Seriti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Samsun-Ladik'ten Kaz SeritiKAZ SERİTİ VE PİLAVI Ladik ilçesine bağlı köylerde kümes hayvanı olarak tavuk ![]() ![]() ![]() Bunların içerisinde “Kaz” la ilgili yapılan yemek çeşidinin ayrı bir özelliği vardır ![]() ![]() ![]() Kaz Seriti kış mevsimi yemeğidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kesildikten sonra kanı ve suyunun süzülmesi için birkaç gün bekletilir ![]() ![]() ![]() Önce yufkalar ince ince yuvarlak biçimde açılır ![]() ![]() Pişirilecek Kaz boynundan ip veya tel ile ocağa asılır ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan yağlar yöresel bulgurla yapılan pilava katılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serit yenirken yanında kiren ekşisi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaz seriti özel günlere has yemek olması nedeniyle toplantı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|