![]() |
Mercimekli Pirinç Pilavı Tarifi(Ankara) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mercimekli Pirinç Pilavı Tarifi(Ankara)MALZEME LİSTESİ 1 su bardağı yeşil mercimek 1 yemek kaşığı bitkisel margarin (6 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirisniz) 2 su bardağı pirinç 2 adet orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı tuz karabiber 4 su bardağı et ya da tavuk suyu 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber YAPILIŞI Mercimeği ve pirinci ayrı ayrı kaplarda üzerine çıkacak kadar sıcak suyla 30 dakika kadar bekletin ![]() ![]() Yağı ve soğanları geniş bir teflon tencereye koyun ![]() ![]() Diğer taraftan mercimekleri süzüp soğanların üzerine aktarın ![]() ![]() ![]() Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ve kalan 2 su bardağı et ya da tavuk suyunu tencereye aktarıp orta ısılı ateşte suyunu tamamen çekip göz göz oluncaya kadar pişirin ![]() Pilav suyunu tamamen çekince ocağın altını iyice kısıp pilavı kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ![]() Tencerenin kapağını açmadan pilavı 30 dakika kadar dinlendirin ![]() Pilavı servise sunmadan önce tahta bir kaşıkla altından yukarıya doğru hafifçe karıştırın ve kırmızı pulbiberi serpiştirin ![]() İsterseniz ince kıyılmış yarım demet maydanoz ya da dereotuyla süsleyerek servise sunun ![]() ![]() Alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
|