Damat Lokumu Tarifi (Trabzon ) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Damat Lokumu Tarifi (Trabzon )Malzemeler: Uç su bardağı tereyağı (Margaıin de olabilir) üç su bardağı yoğurt altı su bardağı şeker üç yumurta yarım limon suyu yanm çorba kaşığı kaıbonat alabildiğince buğday unu ve tuz Yapıhşı: Şeker yumurta ve yoğurt bir kap içine konur şeker eriyinceye kadar çnpilır Şeker yağ içine erimediğinden eritilmiş ilik yağ bu karış ima sonradan ilave edilir Diğer yanda yarım limon suyuna karbonat katıp karıştırarak yağh karış ima katılır ve alabildiğince un konarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır Hamur on dakika dinlendirilir Bu hamurdan iki yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak avuç arasında yuvarlayıp uzatilarak lokum şekli verilir Yağlanmış tepsiye birer parmak ara ile yerleştirilir üzerine bıçakla (Z) şeklinde kesikler atarak şekillendirilir Plekide ekmek pişirir gibi üzerine sac örtülerek veya kuzinada orta hararette pişirilir ALINTI |
|