Erzincan Ketesi Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erzincan Ketesi TarifiErzincan Ketesi Tarifi - Erzincan Ketesi Nasıl Yapılır? MALZEMELER -1 litre süt -250 gr tereyağı -2 su bardağı sıvı yağ -1 tatlı kaşığı tuz -1 paket(adet) yaş maya İç Malzeme: -250 gr tereyağı -aldığı kadar un Üzerine sürmek için:yumurta sarısı YAPILIŞI Eritilmiş tereyağısütsıvı yağmaya tuz ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapılır kabarıncaya kadar mayalanması için bekletilir İçi için tereyağı bir tavada eritilir Bulgur kıvamına gelinceye kadar un eklenirKete yapılırken en önemli şey içe konulacak bu malzemenin kıvamın da olmasıdırBu yüzden unu fazla kavrulmayacakrengi değişmeyecekKavrulan tereyağlı un soğumaya bırakılırMayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alınırHer beze normal yufka büyüklüğünde açılırYufkanın bir ucu 4 parmak genişliğinde içe doğru katlanır üzerine bir avuç kavrulan içten konurRulo yapılırYapılan rulo bir uçtan başlayarak yuvarlak şekilde sarılırSarılan hamur üzerine bastırılarak servis tabağı büyüklüğünde açılırÜzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir (alıntı) |
|