![]() |
Oruk (Hatay Usulü) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oruk (Hatay Usulü)Oruk Tarifi (Hatay Usulü) - Oruk nasıl yapılır? tarifimiz ![]() ![]() Malzemeler ![]() Köftesi için • 1 kg ince bulgur • 1/2 kg tavuğun göğüs eti (aslında yağsız ince çekilmiş kıyma kullanılır ama tavuktan daha özlü olduğu için daha iyi sonuç veriyor) • 1 baş soğan • Biraz kimyon • 1 bardaktan az un • Renk ayarına göre 3-4 kaşık biber salçası • Biraz tuz • Su ![]() ![]() Kıyması için • 400 gr ![]() • 5 tane soğan • 150 gr ![]() • Karabiber • 1 demet maydanoz • Sıvı yağ ve zeytinyağı Kızartmak için Sıvı yağla zeytinyağı karışık Yapılışı Önce iç malzeme yani kıyması kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şİmdi köftesinin hazırlanmasını anlatayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köftemiz hazırlandıktan sonra bazıları eliyle oyarak içini doldurur ama kolayı çıkmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|