![]() |
Hamsili Ekmek Tarifi(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsili Ekmek Tarifi(Resimli Anlatım)Hamsili Ekmek Nasıl Yapılır? - Resimli Hamsili Ekmek Tarifi ![]() ![]() Malzemeler: Yarım kilo hamsi (kılçıkları ayıklanmış ve yıkanmış) 2 su bardağı mısır unu 300 gram pazı (ince doğranmış) 2 adet kuru soğan (ince doğranmış) Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı su Tuz Hazırlanışı: Pazı soğan maydanoz ve hamsileri ince ince doğruyoruz ![]() Pazı ve soğanlarımızı tuz ilave ederek cam bir kasede yoğuruyoruz ![]() ![]() Son olarak hamsileri ilave ediyoruz ve parçalamadan tekrar bir iki kez daha yoğuruyoruz ![]() ![]() Elde ettiğimiz hamuru yağladığımız cam fırın kabımıza elimizle bastırarak yerleştiriyoruz ![]() Fırına koymadan önce keserek dilimlere ayırıyoruz ![]() ![]() 180 derecede önceden ısıttığımız fırında kızarana kadar yaklaşık 40-50 dakika kontrol ederek pişiriyoruz ![]() ![]() 20 dakika soğuttuktan sonra servis tabağına alıyoruz ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|