![]() |
Kaytaz Böreği Tarifi(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaytaz Böreği Tarifi(Resimli Anlatım)Antakya'nın meşhur kaytaz böreği tarifi ![]() MALZEMELER: 1 kg un su tuz İÇİ İÇİN: yarım kg kıyma 1 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 1 adet domates tuz karabiber 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı nar ekşisi AÇMAK İÇİN: sıvı yağ HAZIRLANIŞI: Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur ![]() ![]() açılmış hamuru tam olarak yarıdan ikiye değilde yarıya yakını içe doğru katlanır karşı tarafıda üstüne gelecek şekilde katlanır ve ince uzun bir görünüm kazanır ![]() ![]() ![]() en son olarak el ile böreklerin üzerine yağ sürülür ve 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|