Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pepeçura, tarifi

Pepeçura Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pepeçura Tarifi





Pepeçura Tarifi - Pepeçura Nasıl Yapılır?




Rize Mutfağı’na ait siyah üzümle yapılan lezzetli bir muhallebi çeşiti olan Pepeçura tarifi




Malzemeler
• 2 kg kokulu siyah köy üzümü
• 1 bardak mısır unu
• 1 bardak şeker
• 2 bardak su


Yapılışı
Üzümleri temizledikten sonra dalından ayıklayp tencerenin içinde 2 bardak su ile pişirin Yaklaşık yarım saat kadar pişirmenizde fayda var Daha sonra süzgeçten geçirip posalarını ayırın ve atın Kalan üzüm suyunu tekrar tencereye alıp mısır unuyla şekeri ilave edip sütlaç kıvamanına gelene kadar yarım saat boyunca pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.