![]() |
*Güzelleşmek İsteyenlere* |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() *Güzelleşmek İsteyenlere*Hani deriz ya: “Hepsi iyi güzel de, bu bir başka!” İşte öyle bir güzel geliyor ![]() Güzel görmek isteyenlere ![]() Güzelleşmek isteyenlere ![]() Üç Aylarımız başlıyor ![]() Bereketin rahmet olup yağdığı, Gönüllere esenlik Üç Aylarımız ![]() Recep, Şaban, Ramazan Ve Regaip, Berat, Miraç, Kadir geceleri ![]() Yeni yeni fırsatlar, Yeni yeni müjdelerle kapımızı çalıyorlar ![]() Aman evde olalım! Üç Aylarda Ne yapmalı Ebu Bekir el-Verrak’ın dediği gibi “Recep ayı ekini ekme, Şaban sulama, Ramazan ise hasat ayıdır ![]() Ramazan ayındaki bütün nimetlere ulaşabilmek için her zaman hazırlıklı olmak lazımdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer Recep ve Şaban aylarını iyi değerlendirir, tevbe kapısını aşındırırsak, Ramazan’da zirveye ulaşacak olan manevi ikramların muhatabı oluruz ![]() Bunun için: • Tevbeye sarılmalıyız ![]() ![]() ![]() Zifiri bir gecede, denizin karanlıklarındaki balığın karnından “Senden başka ilah yoktur; Seni tenzih ve tesbih ederim ![]() ![]() ![]() Karşılaştığı olayları tevbe sebebi görüp, bütün bir ömrünü “Ya Rabbi! Ben pişmanım! Ya Rabbi ben pişmanım! Bütün yapmış olduğum günahlardan; keşke yapmasaydım ![]() ![]() ![]() Alemlerin Rabbi karşısında hiçliklerini iliklerine kadar hisseden arifler meclisine kalbimizi bağlayarak, her gün kendimizi hesaba çekip temizlenmeye çalışmalıyız ![]() • Beş vakit namazımızı, cemaatle kılmaya özen göstermeliyiz ![]() • Zikre yapışmalıyız ![]() ![]() • Sünnet olan oruçları gücümüz nisbetinde tutma gayretinde olmalıyız ![]() ![]() • Sünnet olan namazlara, özellikle geceleyin kalkıp en az iki rekât teheccüt namazı kılmaya kendimizi alıştırmalıyız ![]() ![]() • Kur’an okumaya, bir sayfa bile olsa her gün devam etmeliyiz ![]() • Sadaka ve diğer hayırlı işlerimizi artırarak sürdürmeliyiz ![]() • İmkanı olanlar için, Recep ayında umre yapmanın müstehap olduğunu bilmeliyiz ![]() Bu ve benzeri hususlara dikkat ettiğimiz takdirde, Recep ayı ile başlayan ve Ramazan ayı ile zirveye ulaşan manevi iklimden doya doya faydalanırız inş ![]() Rabbimiz bizi, küçüklüğünü anlayıp kendisine yalvaranların arasına katsın! Çünkü O, Rasulüne şöyle seslendi: “Rasulüm de ki: Yalvarmanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin?!” (Furkan, 77) |
![]() |
![]() |
|