Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
azabindan, ile, kabir, kiz, kurtulan, salavati, şerife

Salavât-İ Şerife İle Kabir Azabindan Kurtulan Kiz ..

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Salavât-İ Şerife İle Kabir Azabindan Kurtulan Kiz ..

Getirilen bir salevât-ı şerife insanı Cehennem azabından kurtarabilir Bir kimse candan salevât getirirse, olur ki; o salevât ı-onun için can olur

Hasan Basri Hazretlerinin zamanında bir kadın gelip göz yaşları içinde oturdu Bu dertli kadının günlerce göz yaşı döktüğü bitkin ve halsiz halinden belliydi

Hasan Basri Hazretleri kadına:

-Buyur hanım, bir isteğin mi var? Dedi Kadın:

-Hocam, Üstadım dedi Bir kızcağızım vardı Dünyaya doymadan, genç yaşında vefat

etti Anne yüreği bu! Bilirsin ya Evlat acısıyla yanıp kavrulmaktayım İstiyorum ki, evladımı rüyamda olsun bir kerecik göreyim Sizler bilirsiniz Bir yolu, bir uslü kaidesi varsa ne olur Allah rızası için söyleyin diye yalvarır

Hasan Basri Hazretleri:

- Hanım, ben sana bir yol öğreteceğim, onu yaparsan biiznillahi Teala (Yüce Allahıın

izniyle) rüyada kızını görmek saadetine erebilirsin Yapacağın iş şu:

Yatsı namazını kıldıktan sonra ayrıca, Allah rızası için dört rekat namaz kılacaksın Namazın her rekatında bir ıFatihanını arkasından bir kere ıEl hâkümüttekâsürı suresini oku Bu şekilde dört rekat namaz kıl Namazı kılıp bitirdikten sonra yatıncaya kadar Sevgili Peygamberimize Salevât-ı Şerife okumaya devam et

Dertli ana, bu şekilde geceleri ibâdet ve salevâta devam ederken, bir gece rüyasında kızını gördü Gördü gördü ama kızının kabir hayatı içler acısı Eli ayağı ateşten zincirlere vurulmuş, ateşten elbiseler giydirilmiş azab çekmektedir

Kadıncağız, göz yaşları içinde gider Ölmüş kızı için sadakalar verir, dualar eder Cenab-ı Hakıtan kızının affümağfireti için niyaz ve dileklerde bulunur

Bir gün Hasan Basri Hazretleri, rüyasında Cenneti ve Cennet bahçelerini görür Bahçenin birinin ortasında bir köşk, köşkün içinde genç ve güzelce bir kız, üzerinde nurdan elbiseler Hasan Basri Hazretleri kıza sorar Kız:

-Efendin der, sana gelen dertli ananın kızıyım

Üstad:

-Annen, seni başka bir şekilde, azablar içinde görmüş Senin bu halin ise, cennet hayatı der Kızcağız:

Üstadım, annemin gördüğü gibiydik Azab çekmekteydik Yetmiş bine yakın mevtâ azab çekmekteydik Allah dostlarından, salih kimselerden bir zât, okumuş olduğu Salevât-ı Şerifelerin sevabını bize bağışladı Allahü Teâla da bizleri affü mağfiret buyurdu dedi

Hasan Basri Hazretleri, hemen uyanır uyanmaz kızın annesini çağırttı Ve durumu ona bildirdi Kadın:

-Efendim bundan böyle Efendimize salevât getirmekle vaktimi geçireceğim

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com