Ümitsizlik Dogru Degildir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ümitsizlik Dogru DegildirÜmitsizlik Doğru Değildir Emin de, yeis de küfürdür Yâni, “Ben şu kadar hayırlar yaptım; artık Cennet’i kazandım” gibi inanç ve düşünce içinde olarak kendisini Allâh’ın gazabından emin kabul etmek, veya: “Ben bu kadar günahlar işledim Cehennemi boyladım Bana kurtuluş yoktur” gibi bir yeis (ümitsizlik) içinde bulunmak da küfürdür Peygamberimiz: “Mümin, korku ile ümit arasında olacaktır” buyuruyor Mü’min, Cenâb-ı Hakk’ın rahmetinden dolayı ümit mevkiinde, kendi noksanından dolayı da korku mevkiinde olacak Öyle ki, Cennet’e bir kişi girecek deseler, “Acaba ben miyim?”, Cehennem’e bir kişi atılacak deseler, “Acaba ben miyim?” diyecektir![]() Bir hadîs-i kudsîde Cenâb-ı Hakk: “Kulum bana bir karış gelirse ben ona bir kulaç varırım, kulum bana yürü-yerek gelirse, ben ona koşarak varırım” buyuruyor Bu hadîs, Cenâb-ı Hakk’ın kendisinden af ve hidâyet isteyen kuluna af ve hidâyeti lütfetmekteki acelesinin ifâdesidir![]() |
|
Ümitsizlik Dogru Degildir |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ümitsizlik Dogru DegildirCok dogru, güzel, önemli ve degerli bir paylasIm ![]() ![]() ![]() Allah razI olsun ![]() ![]() ![]() Allah c c , kendisini bir seyler yaptIgi icin cennete gidecegini (hasa!)agzIna alanlarI veya düsünenleri affetsin ve islâh etsin ![]() ![]() ![]() Rabbim ümitsiz kullarInIn ise yardImcIsI olsun, burdada dikkat gerekir ![]() Bilhassa Hacca gitmis ve ya gidecek olan kardslerimiz, HaccIn bütün vazifeleri yerine getirilerek Arafata geliniyor, iste orada yapIlan dualardan sonra, ihlasla, suurla, icten, kalbden, samimi ve yalvararak hissederek, icinizde bir dügümlenme hissederek yapIlan Dua' lardan sonra dikkat ediniz ![]() Kul hakkI haric, bütün günahlarnIzIn Allah katInda silindigine inanmanIz gerekiyor, ümidsizik ve vesvese gelmesin insa ![]() Rabbim oranIn hasreti ile yananlarIn ama imkânsIzlIk icinde olanlarIn yardimcIsI olsun, gidebilmeleri icin onlara sebebler ihsan eylesin ve gidenlere tekrarInI nasib etsin ![]() ![]() amin![]() |
|
|
|