|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
gereken, halleri, mse, müslümanlarin, olmasi |
![]() |
Müslümanlarin Olmasi Gereken Halleri- M.S.E |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müslümanlarin Olmasi Gereken Halleri- M.S.EMüslümanların Kültür, Ahlak, Güzellik Bakımından Üstün Olması Bir açılışa gittim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Osmanlı atalarımız kılık kıyafet konusunda bizden daha medenî, ileri, yüksek imişler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lisanımız gibi kıyafetimiz, mimarimiz, görgümüz de bozuldu ![]() Otomobillendik, telefonlandık, lüks ve konfora kavuştuk ama medenî seviyemiz o nisbette yükselmedi ![]() Ahlak ve karakter konusunda da durumumuz parlak değil ![]() Para kazandık, zengin olduk, refah seviyemiz arttı ![]() ![]() Geçinmek için elbette bir miktar para ve gelir gereklidir ama insanı insan yapan şey para değildir ![]() ![]() Doğru ve sağlıklı bir medeniyette en geniş manâsıyla yiğitlik/fütüvvet vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serveti var, iyi bir geliri var, mutlu olmak için her şeyi var, lakin adam kazanç hırsı içinde haram yiyor, çalıyor, dolandırıyor, saçı bitmedik yetimlerin hakkını yiyor ![]() ![]() ![]() Adam büyük zengin olmuş ama giyinmesini bilmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zengin bir toplum, zenginliği kadar ahlaka, fazilete, hikmete sahip değilse rezilliğe mahkumdur ![]() Müslümanım diyor, dindarlık taslıyor ama hanımefendi Müslüman kadın kıyafetine bir türlü bürünemiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öylesine cahil ve gururlular ki, danışmayı, ehil olanlara sormayı bile akıl edemiyorlar ![]() Bundan yirmi yıl kadar önce bir üniversite öğrencisiyle tanışmıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün tarikat mensupları onun gibi değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gerçek tarikat olgun, terbiyeli, görgülü insan yetiştirme ocağıdır ![]() Tarikatlar seksen küsur yıldan beri kapalı ![]() ![]() Bin zahmet ve sıkıntı ile tasavvuf ve tarikat hizmetleri verenlere minnet ve şükranlarımı arz ediyorum ![]() Kimseyi isim vererek itham etmek suçlamak istemem ama tasavvufun, tarikatın sahicisi ve sahtesi vardır ![]() ![]() ![]() Müslümanım demekle iş bitmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Mehmet Sevket Eygi 23 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|