Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gereken, halleri, mse, müslümanlarin, olmasi

Müslümanlarin Olmasi Gereken Halleri- M.S.E

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Müslümanlarin Olmasi Gereken Halleri- M.S.E

Müslümanların Kültür, Ahlak, Güzellik Bakımından Üstün Olması

Bir açılışa gittim Bakanlarımızdan biri de geldi Yüz elli kişi kadar davetli gelmişti Bunların çoğu seçkin kişilerdi Başörtülü genç kızlar ve hanımlar da görülüyordu Kıyafetlere baktım, ne açıkları, ne kapalıları beğendim Bendeniz dindar bir Müslüman olarak tesettürlü hanımların, açık hanımlardan daha zarif, daha estetik, daha değerli bir kıyafete bürünmelerini arzu ederim

Osmanlı atalarımız kılık kıyafet konusunda bizden daha medenî, ileri, yüksek imişler Bundan 60 yıl öncede şehirlilerimizin kıyafetleri çok düzgündü 1945 ile 1952 yılları arasında Beyoğlu’nda Galatasaray lisesinde okudum O zamanlar İstiklal caddesinde saçları taranmış, gömleklerinin yakaları kolalı, kravatları düzgün bağlanmış, pantolonları ütülü, ayakkabıları boyalı ve cilalı beyler, rabıtalı giyimli şık hanımlar görülürdü Şimdi Beyoğlu insan kaynıyor Taksim’den Tünel’e kadar “Cadde-i Kebir” onbinlerce adam ve kadın dolu Bazen oraya gittiğim vakit düzgün kıyafetli bir adam, bir genç arıyorum ve binlerce kişi içinde bir tane rabıtalısını bulamıyorum

Lisanımız gibi kıyafetimiz, mimarimiz, görgümüz de bozuldu

Otomobillendik, telefonlandık, lüks ve konfora kavuştuk ama medenî seviyemiz o nisbette yükselmedi

Ahlak ve karakter konusunda da durumumuz parlak değil

Para kazandık, zengin olduk, refah seviyemiz arttı Lakin aynı derecede medeni, görgülü, şehirli olamadık

Geçinmek için elbette bir miktar para ve gelir gereklidir ama insanı insan yapan şey para değildir Parayı ana değer olarak kabul eden kişi insanlıktan çıkmış olur

Doğru ve sağlıklı bir medeniyette en geniş manâsıyla yiğitlik/fütüvvet vardır Gönül yiğitliği Fütüvvetin olmadığı yerde insan insanın kurdudur

Serveti var, iyi bir geliri var, mutlu olmak için her şeyi var, lakin adam kazanç hırsı içinde haram yiyor, çalıyor, dolandırıyor, saçı bitmedik yetimlerin hakkını yiyor Böyle bir adam vatandaş değildir, insan değildir, hele hiç Müslüman değildir O bir canavardır

Adam büyük zengin olmuş ama giyinmesini bilmiyor Yemesini bilmiyor Yaşamasını bilmiyor Parası çok ama merhameti yok 50 milyon dolarlık malı ve işi var, gözü hâlâ haramda Böyle adamlar bir ülke ve toplum için felâkettir, baş belâsıdır

Zengin bir toplum, zenginliği kadar ahlaka, fazilete, hikmete sahip değilse rezilliğe mahkumdur

Müslümanım diyor, dindarlık taslıyor ama hanımefendi Müslüman kadın kıyafetine bir türlü bürünemiyor Parası çok, gidiyor, en yüksek fiyatlara kılık kıyafet, başörtüsü alıyor Bunları üstüne başına geçiriyor ve bayan Rüküş ve Gökkuşağı olarak arz-ı endam ediyor Ne anladım ben bu zenginlikten!

Öylesine cahil ve gururlular ki, danışmayı, ehil olanlara sormayı bile akıl edemiyorlar

Bundan yirmi yıl kadar önce bir üniversite öğrencisiyle tanışmıştım Emsaline göre çok kibardı, çok efendiydi, çok terbiyeliydi, çok nazikti Merak ettim, ondaki bu üstünlüğü araştırdım İsmini vermeyeceğim bir tarikata mensupmuş

Bütün tarikat mensupları onun gibi değil Keşke olsalar

Gerçek tarikat olgun, terbiyeli, görgülü insan yetiştirme ocağıdır

Tarikatlar seksen küsur yıldan beri kapalı Tarikat olmadan İslamî hayatı yaşamak ne kadar zor

Bin zahmet ve sıkıntı ile tasavvuf ve tarikat hizmetleri verenlere minnet ve şükranlarımı arz ediyorum

Kimseyi isim vererek itham etmek suçlamak istemem ama tasavvufun, tarikatın sahicisi ve sahtesi vardır Dervişleri ve muhibleri edepli, terbiyeli, gönül yiğidi, görgülü, büyüklere saygılı, küçüklere şefkatli ise ne ala Değilse o tasavvuf kuru laftan, gösterişten ibarettir
Müslümanım demekle iş bitmiyor Asıl mesele gerçek, vasıflı ve olgun Müslüman olmak

Mehmet Sevket Eygi
23607 Milli Gazete

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com