Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bakın, musibete

Musibete Bir De Böyle Bakın

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Musibete Bir De Böyle Bakın




Musibet ve belalara farklı bir açıdan bakmayı denediz mi hiç! Denemedinizse gelin bir de bu yönden bakmaya çalışın: Musibetler, bizleri Allahın dergâhına sevk edip, oraya yönlendirmek için birer kader kamçısı hükmündedirler Hatalar ve başımıza gelen felaketler, imanın zayıflığından kaynaklanan hataların sonucudur

Musibetler, mutlak olarak şer olmadığı gibi, bazen mutlulukta felaket olduğu gibi felaketten saadet de çıkabilir Musibet, insanın haddi aşmışlığının sonucu, ona verilecek olan mükafat ve ihsanın da başlangıcıdır Musibetin darbesine karşı şikayet etmek suretiyle elbette aciz ve zayıf insanlar ağlar, fakat unutmamalı, haller ancak Ona arz edilmeli, Ondan şikayet etmemelidir Her musibette bir çeşit nimet vardır Bazı zamanda ve bazı kişiler için bela ve musibet, Allahın bir lütfudur

Maddi musibetleri büyük gördükçe büyür, küçük gördükçe de küçülür Masum kul, günâhkârların çok olduğu yerdeki musibetten nasibini alır Atmaca kuşunun serçelere sataşması, görüntü açısından rahmete uygun düşmüyormuş gibi görünse de aslına bakıldığında, o serçenin uçma kabiliyetinin, sataşma ile ortaya çıktığı anlaşılacaktır Nûrânî âlemlere giden yol, kabirden geçer En büyük saadetler, büyük ve acı felaketlerin sonucudur Musibetle karşılaşmayan insan yok O halde hatalarla, dertle, sıkıntıyla ve belalarla beraber yaşamayı öğrenmeliyiz Ne dersiniz?

Alıntı Yaparak Cevapla

Musibete Bir De Böyle Bakın

Eski 08-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Musibete Bir De Böyle Bakın




GAM VE KEDERİMİZ VARSA SEVİNELİM, ONLAR MEVLAMIZIN BİZİM İÇİN HAZIRLADIĞI BULUŞMA TUZAĞIDIR ZİRA İNSAN GAM VE KEDERLE OLDUĞU ZAMAN HAKKA SIĞINIR, HAKKI HATIRLAR VE ONA YÖNELİR ÇÜNKÜ ÇARESİZLİK DİZBOYU OLMUŞTUR, GAM VE KEDER BİR HAZİNEDİR KEZA HÜZÜNLER GÖNÜL AYNASININ ÜZERİNDEKİ TOZLARI ÜFLEYEN MANEVİ BİR LUTUF RÜZGARIDIR, SAKIN ONLARI KÖTÜ BİR FIRTINAYA BENZETMEYELİM UNUTMAYALIM Kİ DERDİ VEREN RABBİM MUHAKKAK DERMANINI DA VERECEKTİR ÖNEMLİ OLAN O DERMANI KEŞFETMEKTİR!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.