![]() |
Allah Verdiği Sözden... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Verdiği Sözden...Allah verdiği sözden ![]() ![]() ![]() Harezm bölgesi velilerinden “Alaeddin Harezmî” hazretleri, bir gün sevdiği bir talebesiyle oturmuş sohbet ediyordu ki; - Allah, verdiği sözden döner mi? diye sordu gence ![]() Delikanlı; - Hâşâ hocam, dedi, Allah sözünden döner mi hiç? - İnsan bile sözünden dönerse ne kadar ayıp olur değil mi evladım? - Tabii efendim ![]() ![]() - Ama insanoğluna bak ki, Allah’ın verdiği söze güvenmiyor, buyurdu ![]() ![]() Daha iyi anlatmak için; - Bak evladım, buyurdu ![]() ![]() ![]() ![]() Pişman olacaklar! Delikanlı anlamıştı meseleyi ![]() - Evet efendim, dedi ![]() alıntı Şöyle bitirdi mübarek: - Ama böyle kullar, yarın çok pişman olacaklardır ahirette ![]() *** Bir gün de sevdikleriyle sohbet ediyordu ki; - İşin başı kalptir, buyurdu ![]() ![]() ![]() Ve ekledi: - Kur’an-ı kerimde, böyle kullar için “Kalplerinde hastalık vardır” buyuruluyor ![]() Dinleyenler; - Bu, ne hastalığı efendim? diye sordular ![]() - Dünya sevgisidir, buyurdu ![]() Bu nasıl düzelir? - Dünya sevgisi mi? -Evet ![]() ![]() ![]() - Bu nasıl düzelir? dediler ![]() - Kalbi düzgün olanlarla beraber olmakla, buyurdu ![]() ![]() ![]() Ve izah etti: - Bir çürük üzüm tanesi, sepetteki bütün sağlam üzümleri bozar ![]() ![]() Hikmetini sordular ![]() - Çünkü kötülük çabuk bulaşır, buyurdu ![]() ![]() - Tavsiyeniz nedir? dediler ![]() - O çürük üzümü ayırmak lazım, buyurdu ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|