Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iyiliği, küçümsemeyelim

Hiç Bir İyiliği Küçümsemeyelim...

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ne aç bir hayvanı doyurmak küçük bir şeydir,ne de bir kardeşinle karşılaştığında ona gülümsemen basit ve değersizdir

''Kim zerre kadar hayır yaparsa onun karşılığını görür, kim de zerre kadar kötülük yaparsa onun karşılığını görür''(zilzal 7-8)

HzPeygamber(sav)buyurmuştur; '' Cennet kapısını açacakların ilki benimFakat beni geçmeye çalışan bir kadın göreceğim ve ona;''Sana ne oluyor?Sen kimsin?'' diyeceğimO da;'Babasız kalmış yetimlerimin başında oturup bekleyen bir kadınım' diyecek''
Şam 'dan biri geldi ve bana Safvan b Süleym'i gösterinOnu rüyamda gördümCennete girmişti'' dediAdama;''Neden ötürü girmiş?''diye sordularAdam;''Bir gömlekten ötürü''cevabını verdiSonra bazı arkadaşları Safvan 'a bu gömlek neyin nesi deyince Safvan;''Soğuk bir gecede mescitten çımıştımÇıplak birini görünce,hemen gömleğimi çıkarıp ona vermiştim'' dedi
İyilikte büyük-küçük ayrılmazCennet bir süprizler diyarıdırBizi hangi amelimizin kurtaracağı da belli değildir, o da bir süprizdirBazen, dudağımızda beliren bir tebessüm goncası,karşımızda bütün ümitleri hazanla sarsılmış birisine öyle bir inşirah baharı yaşatır ki,onun karşılığını biz,ahirette cennet bahçeleri olarak görürüzÖyleyse iyiliklerden hiç birini,ama hiçbirini küçük görmek doğru değildirVelev ki bu iyilik,kovadaki suyu bir başkasının kabına boşaltmak kadar küçük bile olsa

Ali Budak

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Cenâb-ı Hakkın rızâsının nerede, ne zaman, hangi amelde olduğu; kullarını ne ile affedeceği belli olmaz O bakımdan kulun yapması gereken şey; küçük-büyük fark gözetmeksizin mârufun, yani iyiliğin her çeşidini yapmaya gayret etmek ve Allah indinde kendi kurtuluşuna vesîleler aramaktır

Nitekim Hz Ömer (ra), vefatından sonra kendisini rüyada gören bir zâtın, Hangi amelinle kurtuluşa nâil oldun? suâline, şu dikkat çekici cevabı verirler:

Bir gün sokağa çıktığımda bir çocuğun güvercinle oynadığını görmüştüm Elimi cebime attım ve birkaç kuruş çıkararak çocuğa uzattım Karşılığında da güvercini alıp âzâd ettim İşte bu amel, benim kurtuluşuma vesîle oldu

Rabbim razı olsun kardeşim paylaşım için

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com