![]() |
Başarı Allah’Tandır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başarı Allah’TandırSual: Bir genç, Hud suresi 88 ![]() ![]() CEVAP Âyet-i kerimelere veya hadis-i şeriflere bakarak, böyle hüküm çıkarmaya çalışmak çok yanlış olur ![]() İyiyi de, kötüyü de, hayrı da, şerri de yaratan Allah’tır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başarı Allahü teâlâdan olduğu gibi, Allah’tan olmayan hiçbir şey yoktur ![]() (Sizi de, işlerinizi de yaratan Allah’tır ![]() (Her şeyin yaratıcısı Allah’tır ![]() İki hadis-i şerif meali de şöyledir: (Bütün işler Allahü teâlâdandır; hayır olanı da, şer olanı da ![]() (Allahü teâlâ buyurur ki: “Ben âlemlerin rabbiyim, hayrı da, şerri de ancak ben tayin ederim ![]() ![]() Her şeyde olduğu gibi, başarı da Allah’tandır ![]() ![]() (Allahü teâlâ, hayır murat ettiğini, iyi işler yapmakta başarılı kılar ![]() (Herkes, kendisi için mukadder olan neyse, o işte başarılı olur ![]() (Allah sabredeni başarılı kılar ![]() İmam-ı Rabbani hazretleri de buyuruyor ki: Bütün insanların ihtiyaçlarını gidermek için cenab-ı Hak size başarılar vermiştir ![]() ![]() Evinden çıkarken (Âyet-el-kürsi)yi okuyan, her işinde muvaffak olur ve hayırlı işler başarır ![]() Başarmak için çalışanın emeğini, Allahü teâlâ boşa çıkarmaz ![]() (Biz, iyiliğe çalışanların ecrini, mükâfatını zayi etmeyiz ![]() (İnsana, ancak dünyada çalışarak yaptığı işler fayda verir ![]() Bu kadar vesikaya rağmen, başarmak için çalışılmaz demek, cahillik olur ![]() </B> |
![]() |
![]() |
![]() |
Başarı Allah’Tandır |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başarı Allah’Tandırçok önemli bir konu aral kardeşime teşekkür ediyorum Allah razı olsun (Başarım ancak Allah’tandır) Ayetinin anlamını nerelere götürüyoruz Biz çalışacağız gayret edeceğiz, takdiri Allah (cc) bırakacağız imtihanın bir sırrıdır ![]() ![]() İslami çalışmalarda da bu böyledir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|