![]() |
Bir İnsani Tanimanin Yollari Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir İnsani Tanimanin Yollari Nelerdir?Bir insani tanimanin yollari nelerdir? 'Bir adam Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ' Ben seni tanimiyorum, seni taniyan birini getir, dedi ![]() Orada bulunanlardan birisi, ' Ben onu taniyorum, deyince Hz ![]() ' Nasil bilirsin? diye sordu ![]() ' Emin ve âdil bir adam olarak taniyorum, cevabini verdi ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ' Gecesini gündüzünü bildigin, yakin bir komsun mudur? ' Hayir, diye cevap verdi adam ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ' Insanin takvâsini ortaya koyan, muâmelesidir ![]() Adam tekrar, ' Hayir, dedi ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ' Bununla, insanin ahlâkinin güzel veya cirkin oldugunu anlamaya imkân veren bir yolculuk yaptin mi? diye sordu ![]() Adam bu soruya da, ' Hayir, cevabini verince, Hz ![]() ![]() ![]() ' Sen onu tanimiyorsun, dedi ve sonra da adama dönerek, ' Git, seni taniyan birini getir, buyurdu ![]() Demek ki bir insani iyi taniyabilmek, dogruluk ve dürüstlügünden emin olabilmek icin; onunla, ya yakin komsuluk yapacaksin veya alis-veriste bulunacaksin yahut da beraber yolculuk edeceksin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|