Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayr, işlemek

Hayr İşlemek

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hayr İşlemek

Hayr işlemek mutlaka para ile olmaz

Semerkand’da bir esnaf vardı Her Cuma günü, kazancını الله rızası için ana ve babasının ruhları için sadaka verirdi Bir Cuma günü, para kazanamadı Hâce Ubeydullah-i Ahrar hazretlerine "rahmetullahi aleyh" gidip:
“Ben her Cuma günü kazancımı ana ve babamın ruhuna sadaka etmeyi nezir etmiştim Bu Cuma günü para kazanamadım Bu ahdimi yerine getirmek için ne yapayım?” dedi

Ubeydullah-i Ahrar hazretleri "rahmetullahi aleyh":
“Evladım! Hayr işlemek mutlaka para ile olmaz Şimdi kavun, karpuz zamanıdır Çöpe atılan kavun, karpuz kabuklarını topla, hayvanlara ver” buyurdu Adam da öyle yaptı O gece rüyasında ana ve babasını gördü Ana ve babası rüyasında ona:
“Ey oğul, her Cuma gecesi bize hediyeler gönderir, bize ikram ederdin Fakat çoktan beri kavun, karpuz istiyorduk الله senden razı olsun Bu Cuma bizlere kavun ve karpuz ikram ettiler Sen hayvanlara kavun ve karpuz kabuğu verdin, اللهü teâlâ da bize Cennet kavun ve karpuzlarından ikram eyledi” dediler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com