![]() |
Sıkıntıdan Kurtulmak İçin Ne Yapmalı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıkıntıdan Kurtulmak İçin Ne Yapmalı?Sıkıntıdan kurtulmak için sebeplere yapışmak gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Psikolog doktorlar, sıkıntının başlıca çaresinin meşgale olduğunu söylüyorlar ![]() ![]() ![]() Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Her gün sabah akşam yedi kere, "Hasbiy ![]() ![]() (La havle ve la kuvvete illa billah okumak, 99 derde devadır ![]() ![]() (Bir sıkıntıya düşünce, “Bismillâhirahmanirrahim velâ havle velâ kuvvete illa billâhil aliyyil azim” diyeni Allahü teâlâ, sıkıntı ve belalardan muhafaza eder ![]() (Rızka kavuşan çok Elhamdülillah desin ![]() ![]() ![]() (Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır ![]() (Sıkıntılı iken “Hasbün ![]() ![]() (Yasin okuyanın sıkıntısı gider ![]() (La ilahe ill ![]() ![]() ![]() ![]() (Cuma namazından sonra, İhlâs, Felak ve Nas’ı yedişer defa okuyan, bir hafta, kaza, bela ve sıkıntılardan kurtulur ![]() ![]() ("La ilahe illa ente, sübhaneke inni küntü minezzalimin" diyen, uğradığı beladan kurtulur ![]() ![]() (Sıkıntı için şu duayı okuyun: La ilahe ill ![]() ![]() ![]() ![]() (Sıkıntıya düşen 7 defa Allah, Allahü Rabbi, lâ üşrikü bihi şey’a desin!) [Nesai] (Sıkıntı için, “Allah, Allah Rabbünâ lâ şerikeleh” deyin!) [color="darkgreen"] Sıkıntıdan kurtulmak için, Allahü teâlâya kalbinden yalvararak, 14 secde âyetini [ezberden, ayakta] okuyup, her birinden sonra, hemen secde etmelidir ![]() (Bismillâhirrahmânirrahim ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil’ aliyyil’azim)okumak, sinir hastalığına ve bütün sıkıntılara iyi gelir ![]() İmam-ı Cafer hazretlerinin sıkıntıya düşünce, okuyup, sıkıntıdan kurtulduğu dua şöyledir: (Yâ uddeti ınde şiddeti, ve yâ gavsi ınde kürbeti! Ührüsni bi-aynikelleti lâ tenâmü vekfini birüknike ellezi lâ yürâmü) Anlamı şöyledir: Güçlükte desteğim, sıkıntıda imdâdıma yetişen, her an görüp gözeten Rabbim, beni muhafaza et, sonsuz kudretinle, bana yardım eyle! Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, çocuğunun olmadığından şikayette bulunuldu ![]() ![]() (Çok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin ![]() Bir hadis-i şerif meali de şöyledir: (İstiğfara devam edeni, Allahü teâlâ, her sıkıntıdan, üzüntüden, dertten, geçim darlığından kurtarır, ferahlığa çıkarır ve ummadığı yerden rızıklandırır ![]() Cepte altın taşımak da sıkıntı için faydalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Sıkıntı için şunlara da riayet edilmelidir ![]() (Sıkıntıları sadaka ile önleyin ![]() (Tarak kullanmak, sıkıntıyı giderir ![]() (Güzel koku ve temiz elbise sıkıntıyı azaltır ![]() (Abdestten artan suyu içmek sıkıntıyı giderir ![]() (Akik yüzük sıkıntıyı giderir ![]() (Başkasının sıkıntısını giderenin sıkıntısı gider ![]() ![]() (Sıkıntıda duam kabul olsun diyen, genişlikte çok dua etsin ![]() (En üstün ibadet sıkıntıya sabretmektir ![]() Kur'an-ı kerimde de mealen buyuruluyor ki: (Sabır ve namazla Allah’a sığınıp yardım isteyin ![]() (Ey iman edenler, sabır ve namaz ile Allah’tan yardım isteyin ![]() ![]() ([Doğru kılınan] Namaz, münker ve fahşadan [edepsizlikten, akla ve dine uymayan, esrar, içki, zina, livata gibi her türlü kötülükten, günahtan] alıkoyar ![]() Her sıkıntının ilacı beş vakit namazı doğru kılmaktır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|