Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
affına, allahım, merdiven, recayı, yaptım

Allahım, Recayı Affına Merdiven Yaptım !!!

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allahım, Recayı Affına Merdiven Yaptım !!!

Allahım, recayı affına merdiven yaptım !!!

EMNİYET

İnsan bu dünyada emniyetle yaşamamalı Hiçbir zaman kendine güvenip kendinden emin olmamalı İnsan dünyada hep havf ile yaşamalı Akibeti hususunda hep tir tir titremeli Onu Allah'a vermeli "Ben kafirim, ben münafığım" demek caiz değil ancak içinde hep bir endişe olmalı, ben de münafıklık alâmeti var mı diye Bu endişeyi koca Hazreti Ömer bile taşıyor ki biz neden taşımayalım Namazını kıldığı zaman makbul olduğuna inanmalı ancak "Bunda bir eksiklik var mı, yüzüme çarpılır mı?" diye endişe etmeli İnsan yaşarken hep havf galip olmalı Reca ise ölürken insana yoldaş olur Bunu İmam Gazzali dahil muhakkikin ifade eder İnsan ölürken reca duyguları içinde der ki: "Artık yapabileceğim bir şey kalmadı Şu an kendimi tamamen Allah'ın rahmetine teslim ediyorum" İmam Şafii de vefat ederken diyordu ki: "Cealtür recâ li avfike süllemâ-Allahım, recayı affına merdiven yaptım"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com