|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
2008, gecesikandiliniz, miraç, mübarek, olsun, temmuz |
![]() |
Mirac Gecesi....Kandiliniz Mübarek Olsun 29 Temmuz 2008 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mirac Gecesi....Kandiliniz Mübarek Olsun 29 Temmuz 2008"Bir gece, kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye (Muhammed) kulunu Mescid-i Harâm'dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ'ya götüren Allah noksan sıfatlardan münezzehtir; O, gerçekten işitendir, görendir ![]() (İsra :1) Mirac Gecesi, Recep ayının 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mirac Gecesi....Kandiliniz Mübarek Olsun 29 Temmuz 2008Hadis kitaplarında rivayet edildiği üzere: Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabahleyin Mescid-i Haram'a çıkıp Kureyş'e haber verdi ![]() ![]() ![]() ![]() Ebu Bekir; "Eğer o, bunu söylediyse şüphesiz doğrudur" dedi ![]() Onlar: "Onu bu konuda da mı tasdik ediyorsun?" dediler ![]() O da: "Ben onu bundan daha ötesinde tasdik ediyorum, sabah akşam gökten getirdiği haberleri yani peygamberliğini tasdik ediyorum" dedi ![]() ![]() Kureyşliler içinde Beytü'l-Makdis'i o zamanki haliyle bilenler vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Gerçi Beytül-Makdis'i tanımlamada isabet etti ![]() ![]() Sonra: "Haydi bakalım bizim kervandan haber ver, o bizce daha önemlidir, onlardan bir şeyle karşılaştın mı?" dediler ![]() Peygamber (s ![]() ![]() "Evet, falancanın kervanlarıyla karşılaştım, Revhâ'da idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bu da diğer bir alâmettir" dediler ![]() ![]() Bu defa da kervan olduğu gibi Hz ![]() "İçlerinde falan ve falan önde, boz renkte bir deve üzerinde dikilmiş iki harar olduğu halde falan gün güneşin doğması ile beraber gelirler" ![]() Bunun üzerine: "Bu da diğer bir âyettir" dediler ve o gün hızla Seniyye'ye doğru çıktılar ![]() ![]() "Güneş doğdu!" diye haykırdı ![]() "İşte kervan geliyor, önünde boz bir deve ve içlerinde falan ve falan da var, tıpkı (Hz ![]() ![]() "Bu apaçık bir büyüdür ![]() ![]() Bazıları göğe yükselmenin de "Burak" üzerinde meydana geldiğini söylemişler ise de gerçek olan şudur: Mescid-i Aksâ'ya kadar İsrâ (gece yolculuğu) Burak ile olmuş ![]() ![]() Ebu Sa'îd-i Hudrî'den rivayet olunduğu üzere Resulullah buyurmuştur ki: "Beytü'l-Mak-dis'te olanları bitirdiğim zaman Mirac getirildi ki, ben ondan güzel bir şey görmedim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mirac Gecesi....Kandiliniz Mübarek Olsun 29 Temmuz 2008nitekim bu konuda : " Ve onu, her kovulmuş şeytandan koruduk" buyurulmuştu ![]() (Hicr, 15/17) Ve Ebu Sa'îd-i Hüdrî'nin diğer bir rivayetinde şu detaylı açıklama vardır: Sonra Mirac getirildi -ki insanların ruhu onda göğe yükselir ![]() ![]() ![]() "O kimdir?" denildi ![]() "Cibril" dedi ![]() "Yanındaki kim?" denildi ![]() "Muhammed" dedi ![]() "Öyle mi? O Peygamber olarak gönderildi mi?" denildi ![]() O, "evet" dedi ![]() Hemen kapıyı açtılar ve beni selamladılar ![]() Burada Resulullah (s ![]() ![]() "Biz o ateşin koruyucularını meleklerden başkasını kılmadık ![]() ![]() "Allah, bu örnekle neyi anlatmak istedi?" İşte Allah, dilediğini böyle şaşırtıp-saptırır, dilediğini böyle hidayete erdirir ![]() ![]() ![]() (Müddessir, 74/31) ![]() ve buyurdu ki: Derken bir adam ile beraberim ki, şekli Allah'ın yarattığı günkü gibi, ondan hiçbir şey değişmemiş, kendisine soyundan olan insanların ruhu arzediliyor: "Mümin ruhu, hoş ruh, hoş kokuludur ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Cibril! bu kim?" dedim ![]() "Baban Âdem" dedi ![]() "Hoş geldin salih peygamber ve salih evlad" dedi ![]() Sonra baktım bir toplum gördüm ki, dudakları deve dudağı gibiydi ![]() ![]() "Ey Cibril! Bunlar kimler?" dedim ![]() O: "Yetimlerin mallarını haksızlıkla yiyenlerdir" dedi ![]() Sonra baktım bir toplum vardı ki, derilerinden sırım kesiliyor ve ağızlarına tıkılıyor ![]() ![]() ![]() "Ey Cibril! Bunlar kimler?" dedim ![]() "Bunlar o koğucular, fitnecilerdir ki, insanların etlerini yerler ve sövmek ile ırz ve namuslarına saldırırlar ![]() ![]() Sonra baktım bir toplum var ki, önlerine bir sofra kurulmuş, üzerinde benim gördüğüm etlerin en güzellerinden kebaplar var, etraflarında da leşler var ![]() ![]() "Bunlar kim? Ey Cebrail!" dedim ![]() O: "Bunlar zinakarlar" dedi ![]() ![]() Sonra baktım bir toplum var ki, karınları evler gibidir ![]() ![]() ![]() "Ey Cibril! Bunlar kimler?" dedim ![]() ![]() ![]() Dedi ki: "Bunlar, karınlarında faiz yiyenlerdir ![]() ![]() Sonra birtakım kadınlar memelerinden asılmış ve birtakım kadınlar, baş aşağı ayaklarından asılmış ![]() "Ey Cibril! Bunlar kimler?" dedim ![]() "Bunlar zina eden ve çocuklarını öldüren kadınlardır" dedi ![]() Sonra ikinci göğe çıktık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra üçüncü göğe geçtik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra dördüncü göğe geçtik ![]() ![]() ![]() "Biz onu yüce bir yere yükselttik" (Meryem, 19/57) buyurmuştur ![]() Sonra beşinci göğe geçtik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra altıncı göğe çıktık, Orada Musa b ![]() ![]() ![]() ![]() "İnsanlar beni "Allah katında en şerefli olan yaratık" diye iddia ederler ![]() ![]() ![]() Sonra yedinci göğe geçtik ![]() ![]() ![]() ![]() "Salih Peygamber ve Salih evlad hoş geldin" dedi ![]() "İşte senin yerin ve ümmetinin yeri ![]() Sonra Resulullah, "Gerçekten İbrahim'e insanların en yakını, zamanında ona tabi olanlarla şu Peygamber (Hz ![]() ![]() ![]() (Al-i İmran, 68) âyetini tilavet etti ve buyurdu ki: "Sonra Beyt-i Ma'mur'a girdim, içinde namaz kıldım ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey Cibril! Bu nedir?" dedim ![]() "Şu rahmet nehri, şu da Allah'ın sana verdiği Kevser'dir" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() Namaz Emri Sonra yüce Allah bana emrini emretti ve elli namaz farz kıldı ![]() ![]() "Rabbin ne emretti?" dedi ![]() "Üzerime elli namaz farz kıldı" dedim ![]() O: "Dön, azaltması için Rabbine yalvar ![]() ![]() Rabbime döndüm, azaltması için yalvardım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Musa, yine: "Rabbine dön, azaltmasını iste" dedi ![]() Ben: "Çok müracaat ettim, artık utandım ![]() ![]() Bunun üzerine bana denildi ki: "Sana bu beş vakit namaz, elli namazdır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|