08-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zikrullahın Hülâseten Faydaları
Zikrullahın Hülâseten Faydaları
1 Hiçbir kavim yoktur ki, Allah-u Teàlâ'yı zikrettikleri vakitte, Allah-u Teàlâ'nın melekleri de o kavmi tavaf etmesin
Ne iş yâhu! Biz Mekke-i Mükerreme'ye gidiyoruz ve Beytullah'ı tavaf ediyoruz Biz Allah deyince, melekler de bizim etrafımızı tavaf ediyor Bu Allah-u Teàlâ'nın ne büyük lütfu
Rahmet-ilâhiyye kendilerini ihâta eder ve üzerlerine sekîne nâzil olur Hak Sübhànehû ve Teàlâ o kavmi, kendi indindeki meleklerine anar
2 Her kim ki, Kur'an okunması veya zikrullah ile meşgul olması dolayısıyla hâcetlerini istemeğe vakit bulamazsa, Allah-u Teàlâ o kimseye, yalvaranların istediklerinden daha efdalını, istemeden verir
3 "Yarın kıyamet gününde toplanan halkın arasında kerem ehlinin bilinmesi, murâd-ı ilâhî olarak emrolunur " diyen Efendimiz SAS Hazretleri'ne, ashab-ı kirâm:
"--Bu kerem ehli kimlerdir yâ Rasûl?" diye sordular
Cevaben:
"--Onlar camilerde Allah'ın zikri için toplananlardır " buyurdular
Şimdi evde Allah deme ile, camide Allah demenin arasındaki farka bakın!
4 Rasûl-ü Ekrem SAS Efendimiz bir cemaat üzerine uğradılar Toplanmışlar, bir şeyle meşguller Efendimiz de onların arasına geldi ve ne için toplandıklarını sordular:
"--Nedir bu topluluğunuz?"
Onlar da cevâben:
"--Allah-u Teàlâ'yı zikir ve tahmîd için toplandık " dediler
Rasûl-ü Ekrem Efendimiz o zaman:
"--Şimdi Cebrâîl AS geldi, bana haber verdi ki, Allah-u Teàlâ sizlerle meleklerine mübâhât etmektedir Yâni, makàm-ı iftiharda siz kullarını yâd eder; meleklerine över olduğunu bana bildirdi Ben de onu bildirmek için size geldim Siz böyle bir insansınız!" buyurdu
5 Bir kavim ki, Allah-u Teàlâ'nın zikri için toplanırsa, muhakkak semâdan münâdîler nidâ edip;
"--Mağfiret olunduğunuz ve seyyiâtınız hasenâta tebdil olduğu halde kalkınız!" derler
Ne kadar büyük bir lütf-u ilâhî! Biz oturuyoruz, Allah diyoruz Allah Celle ve A'lâ da meleklerine emrediyor ki:
"--Onlara haber verin, mağfiret olundular Mağfiret olunmakla beraber, hatalarını da sevaba çevirdim " diyor
|
|
|