![]() |
Cibril Hadisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cibril HadisiCİBRİL HADİSİ Hz ![]() "Bir gün biz, Hazret-i Peygamber'in (asm) yanında bulunurken huzur-u Nebeviye, üzerinde yolculuk eseri görülmeyen, hiçirimizin tanımadığı bir adam geliverdi, Peygamberimizin ta yanına oturdu ![]() ![]() - Ey Muhammed, bana İslam'dan haber ver? dedi ![]() - İslam, Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed'in (asm) Allah'ın Rasulu olduğuna şehadet etmen (Kelime-i Şehadet), namaz kılman, zekat vermen, Ramazan ayında oruc tutman, (yol bakımından gücü yeterse) hac etmenden ibarettir ![]() - Doğru söylüyorsun, dedi ![]() ![]() ![]() Adam devam ederek: -Bana İman'andan haber ver, dedi ![]() -İman, Allah'a, meleklerine, kitablarına, peygamberlerine, ahiret gününe ve bir de hayır ile şer (her şey)'in Allah'ın takdiri ile olduğuna inanmandan ibarettir ![]() Adam: - Doğru söylüyorsun, dedi ve devam ederek ilave etti: - Bana ihsandan haber ver? Allah'ın Rasulu bu suale de: - İhsan, Allah'a, görüyormus gibi ibadet etmendir ![]() ![]() Adam devam etti: - Bana Kıyametin zamanından haber ver ![]() Allah'ın Rasulu - Bu mes'ele hakkında kendisine sorulan kimse, sorandan daha bilgili değildir ![]() ![]() Adam, bunun üzerine Allah Rasulunden, Kıyametin alametlerini haber vermesini istedi ![]() Allah Rasulu de, Kıyametin başlı alametlerinden bahsetti ![]() Adam, bundan sonra huzur-u Nebeviden ayrılıp gitti ![]() - O adamı bana geri çeviriniz, diye emretti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - İşte o Cibril'dir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|