Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
olmanın, teslim, türlü, vardır, yolu

Teslim Olmanın Üç Türlü Yolu Vardır

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Teslim Olmanın Üç Türlü Yolu Vardır

Teslim olmanın üç türlü yolu vardır Birincisi; İbrahim gibi “teslim ol” dendiğinde, ikincisi firavun gibi denizin ortasında yusuf yusuf ederken, üçüncüsü ise hesap gününde

Madem İbrahim ve yanındakilerde bizim için güzel örnekler var (60/4), (Güzel örnek diye İbrahim’in hadislerini falan aramaya kalkmasın birileri, bulamazlarJ Anlayana!!!) o halde nasıl teslim olunurmuş ibrahim’den öğrenmek zorundayız Dolayısıyla İbrahim’i anlatan ahsenel-hadis olan Kur’an’dan

İbrahim nasıl teslim olmuştu “Rabbi ona, “Teslim ol!” deyince, o “Ben âlemlerin Rabbine teslim oldum” dedi (2/131)

İşte hepsi bu Pazarlık yok, inat yok, ayak direme yok, kılı kırk yarmak yok, kırk dereden kırk su getirmek yok Ben anlamam, böyükler bilir derdi yok Hele şu kitaba bu kitaba bakayım telaşı yok Bir de hacıya hocaya sorayım tiyniyeti yok İşittik fakat isyan ediyoruz kabadayılığı yok Neye teslim olacam? Teslim olmam için gerekçeler ne? Şu ne bu ne? Gibi aymazlılar ve felsefik atraksiyonlar yok, işgüzarlıklar yok Vahye kulak vermek var Vahyin gereğine binaen Teslim olmak var

Madem bu dini bize Allah seçti, başka dinlerden uzak durup, “Müslüman” olarak canımızı teslim edeceğiz Çünkü; böyle vasiyet etti İbrahim (2/132) Bize ancak O’nun vasiyetine uymak düşer Hem O’nun vasiyetinden “beyinsizlerden” başka kim yüz çevirir ki!

Madem Allah’a iman ettik, “O’na samimiyetle teslim olan Müslümanlardan olduk” o halde O’na güveneceğiz O’na boyun eyeceğiz O’nun emir ve buyruklarına uyacağız O’nun ipine sımsıkı tutunacağız O’nun boyasıyla boyanacağız Allah’ın boyasından daha güzel boyası olan var mı? Yok! Kitapsızlaşmayacağız İsrailoğulları gibi, haddimizi aşıp, fazlasını istemeyeceğiz Kitaba ihanet etmeyeceğiz Sırtımızı dönmeyeceğiz

Hem işitmek/görmek/bilmek için teslim olmak şart Yoksa ölülerden bir farkımız kalmaz ve kimse bize işittiremez Şüphesiz ki ölüler işitmezler, Ancak Allah’ın ayetlerine teslim olanlar işitebilirler

Bir de firavunun teslimiyeti vardır Buram buram üçkağıt kokar Baktı ki su üstüne üstüne geliyor, az sonra boğulacak o zaman “Teslim bayrağını çekiverir” “İnandım, gerçekten Musa’nın tanrısından başka iman edecek tanrı yoktur” demeye başlar “Ben de teslim olayım bari” der Ama yemezler

İyi de şimdi mi ey firavun Sen bu ana kadar hep isyan ediyordun, fesatçıydın, zalimdin Ne oldu? Ne değişti? Hayatın boyunca şüphe içindeydin, indirilene şüphe gözüyle bakıyordun Eksik mi? Tam mı? Yeter mi yetmez mi? Oysa rabbinden gelen HAK idi Fakat buna rağmen şüpheye düştün Sırtını döndün Yüz çevirdin Allah’ın ayetlerini inkar ettin Ayetler “ak” derken sen “kara” “gri” dedin Acıklı azabı görünceye kadar “TESLİM BAYRAĞINI” çekemedin bir türlü Akıllarını kullanmayanların üzerine işte Allah böyle pislik ve azap yağdırır

Allah’ın dininden şüphe edenler, Allah’ı bırakıp başkalarına yalvarırlar, kurtuluşu, izzeti, şan ve şerefi başkalarının yanında ararlar Allah’tan başka, faydası da zararı da dokunamayacak şeylere taparlar/yalvarırlar

De ki: “Ey insanlar! Eğer benim dinimden bir şüpheniz varsa, şunu bilin ki, Allah’ı bırakıp da sizin taptıklarınıza tapmam Lâkin sizin de canınızı alacak olan Allah’a taparım Bana müminlerden olmam emredilmiştir” Vahyedilene uymazlar, vahiy onları kesmez Bunun içindir ki firavun ile aynı kaderi paylaşırlar

Üçüncü teslimiyet şekli de hesap günündedir demiştik Bu gündeki teslimiyet tam bir trajikomik vak’adır Allah bizi hesap günü teslim olanlardan eylemesin

Eyvah bizlere! İşte hesap günü bugünmüş! Nidalarıyla çınlanır ortalık Yalanlayıp durduğumuz, alaya aldığımız, ciddiyet göstermediğimiz, sapla samanı karıştırıp yayla çorbası ettiğimiz gün bu günmüş

Toplayın mahşere o zulmedenleri, eşlerini ve Allah’tan başka taptıkları şeyleri Toplayın da götürün onları sırat’ı cehime doğru (37/22-23) Diye bir ses duyulur Ve durdurun onları çünkü sorguya çekilecekler!

Vakit varken teslim bayrağını çekmek ümidiyle

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com