Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
tövbe, vadisi

Tövbe Vadisi,,,

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tövbe Vadisi,,,

Şükrederiz Rabbimize tövbe ederken bize iki damla gözyaşı verdiği için
İki damla gözyaşı, tövbenin süsüdür İki damla gözyaşı tövbesinin belgesidir Gecenin koyu karanlığı içinde açılan avuca damlayan iki damla gözyaşı, duanın kanadıdır

Duayla çiçek açan tövbenin, vicdanın, kalbin, aklın, kısacası bütün vücudumuzun dile gelip:

Affeyle Allahım, sen bildirdin; ben bilemedim!

Affeyle Allahım, sen öğrettin; ben unuttum! demesidir

Beşer olmanın, insanlığın, insanın; insanı düşürdüğü yerde insanın kendini görmesinin adıdır tövbe

Avuçlarımıza yanağımızı yaka yaka damlayan gözyaşı kalbimizi, vicdanımızı, ruhumuzu yakıp da kazanmıştır sıcaklığını

Onun için yakıcıdır gözyaşı

Hele tövbe için dökülen gözyaşı, daha bir yakıcıdır

Pişmanlık vadisini boydan boya geçmiş, tövbe vadisine gelip Rabbine el açmıştır kul

Yanmış, yakılmış, pişmiş ve olmuştur

İnsan tövbe vadisine geldiği zaman, şeytanın iplerinden kurtulmuş melek kanatlarının gölgesine sığınmıştır

İnsan, yüce dergâha üzerindeki kirli kaftanı atıp beyazlara bürünmek için gelmiştir

Peygamber Efendimiz (sas), Günahtan tövbe eden, bir günah işlememiş gibidir buyurmuş

Kul bir günah işler, sonra da günahını itirafla tövbe ederse, Allah Teâlâ tövbesini kabul ve affeder buyurarak tövbe ve af kapının sonuna kadar açık olduğunu söylüyor Peygamber Efendimiz (sas) bir başka hadisinde

Ne büyük bir müjdedir bu, günaha batmış olana!

Ne büyük bir çıkıştır bu, günaha dalmış olana!

Ne büyük bir haberdir bu, günaha boğuldum diyene!

Ne güzel bir dindir bu!

Ne güzel bir kapıdır tövbe!

Ne güzel bir arınma vadisidir tövbe!

Günah vadisinden, hata dağından, tövbe kapısından geçerek bizlere arınma imkanı sunan Rabbimize şükrederiz

Şükrederiz, daha nice nimetleri bizlere veren Rabbimize

Şükrederiz Rabbimize, tövbe ederken bize iki damla gözyaşı verdiği için

Şükrederiz, günahtan sıyrılıp tövbeye sığınacak bir kalbe sahip olduğumuz için

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com