|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatım, kadının, örtünme, şekilleriresimli |
![]() |
Kadının Örtünme Şekilleri...(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadının Örtünme Şekilleri...(Resimli Anlatım)Hamr kelimesi arapca'da kullanilan Icki ile ayni Kökten gelmekde ![]() ![]() ![]() Arapcada Himar [yazilis sekli : Khimar] yani kalin ''H'' ile Carsaf Manasindadir ![]() Kesinlikle o hafif yakali örtmüs binbir renkli, kokulu, 10 metre uzakdan dikkat ceken esarplar kast degildir ''Khimar'' ile ![]() ![]() Yüzü acik Sekil FARZ edilen Khimar'dir ![]() ![]() Nikaab [pece] ise dedigim gibi Hanefilerde Vacib [Ibn Abidin Rahimullah] Safiilerde Farz ![]() ![]() ![]() ![]() Buyrun : ![]() Bu Sekil Tesettür Farzdir ![]() ![]() ![]() Nikab ise budur : ![]() ![]() ''Carsaf'' ![]() ![]() ![]() ''Abaya'' ![]() Yukaridaki Resimdeki Abaya kesinlikle Pardesu degildir ![]() ![]() Abayalar degisik Modellerde mevcut ![]() ![]() ![]() Asagidaki Resim'de Nikabli Abaya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu asagidaki resimide Dudak alti baglanmis [Emine Senlikoglunu görenler ne demek istedigimi bilirler belki] , Topuzsuz bir sekilde düsünün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() üzerinede böyle bisey diyelim ![]() ![]() Birde Ehram dedikleri sey var ![]() Erzurum Ehrami ![]() Buda Gümüshane Ehrami : Karadeniz ehrami : Tunceli ehrami ![]() Kütahya Ehrami : ![]() Ehram, Carsaf veya Basörtüsü ![]() ![]() ![]() Dikkat edilirse genelikle bu ''Dis Örtülerin'' altinda kadinlarin normal ev icinde giydikleri esarplar var ![]() Ama kesinlikle bu tesettür degildir : Not:Alıntıdır,Yanlış Varsa Lütfen düzeltin |
![]() |
![]() |
|