20 Kuruşdan Ne Olacak Demeyin |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
20 Kuruşdan Ne Olacak DemeyinLondra'daki camiye yeni bir imam gönderilmiş Adam şehre gitmek için hep aynı otobüse biniyor ve çoğu zaman aynı şoföre rastlıyormuş![]() Bir gün, bilet alırken şoför yanlışlıkla 20 kuruş fazla vermiş İmam yanlışlığı, oturunca, parasını sayınca fark etmiş Kendi kendine düşünüyormus "20 kuruşu geri versem mi şoföre?"![]() ![]() ama içinden bir ses diyormuş ki "çok gülünç bir sayı, ve söförün umrunda değil Otobüs şirketi çok para kazanıyor zaten![]() ![]() sadece 20 kuruş onlara bişey yapmaz " Ve bu parayı saklayabilir diye düşünmüş ALLAH'tan gelen bir hediye gibi![]() ![]() ![]() İnecegi durağa gelince, imam kalkmış ve fikrini değiştirmiş, inmeden önce şoförün yanına gitmiş, 20 kuruşu geri vermiş ve demiş ki : "paranın üstünü fazla verdiniz "Şoför gülümsemiş ve demiş ki : "siz caminin yeni imamısınız değil mi? Aslında uzun zamandır sizi ziyaret etmek istiyordum caminizde, İslamı öğrenmek için ![]() ![]() Ve bilerek size fazla para verdim nasıl tepki vereceğinizi görmek istedim "İnerken imam artık bacaklarını hissetmiyormuş, yere yığılacakmış, bir direğe tutunmuş ve kendine gelmeye çalışmış, gözlerinden yaşlar dökülerek demiş ki: "ALLAHım az daha islami 20 kuruşa satıyordum! ![]() " |
|
|
|