Meyve Ve Sebzelerin İnanılmaz Faydaları! |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyve Ve Sebzelerin İnanılmaz Faydaları!Meyve Ve Sebzelerin İnanılmaz Faydaları! Bir görüşe göre meyveler hemen yemek üzerine yenmemelidir Meyve tüketiminde en uygun zaman meyvelerin yemekten iki saat önce veya iki saat sonra tüketilmesidir Çünkü, meyvelerdeki şeker, yemekten önce veya ayrı olarak daha kolay sindirilir Meyvelerden sonra salata tipi şeylerle öğüne başlamak yararlı olur Daha sonra tahıl ürünleri ve sebzelere yer vermek besinlerin vücuda sağlayacağı yararlar açısından doğru olur Armut: Kalp - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağıza iki çilek atılması önerilir Elma: Böbeklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder Greyfurt: Sindirimi uyarır Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür Havuç: Enerji verir Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım eder Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsızlığa iyi gelir Böbreği temizler Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür Kayısı: Kan yapıcıdır Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardır Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu`nca tavsiye edilmiştir Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdırYorgunluğa ve ishale birebirdir Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder Sivribiber: Şişkinliği azaltmada faydalıdırSaçlara, tırnaklara ve cilde çok iyi gelir Salatalık: Kasları gençleştirir Deri hücrelerine elastikiyet verir Sarmısak: Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır Bazı mide kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler Karaciğeri temizler Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir Vişne: Mineral ve vitamin deposudur Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir |
|