Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çarpmasinda, elektrik, ilk, yardim

Elektrik Çarpmasinda İlk Yardim

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Elektrik Çarpmasinda İlk Yardim

ELEKTRİK ÇARPMASINDA İLK YARDIM

1) Elektrik çarpmakta olan kimseye aslâ doğrudan dokunmayın, siz de çarpılırsınız
2) Eğer yakınınızda ise hemen ana şalteri indirin ya da sigortayı gevşetin Bu olamıyorsa,
3) Kuru bir tahta veya plastik veya kemerle kazâzededen elektrik telini uzaklaştırın ya da kazâzedeyi elektrik kaynağından kurtarın
4) Kişiyi elektrikten kurtardıktan sonra solunumuna ve nabzına bakın Bunlar düzenliyse, hastayı sırtüstü yatırın Elbiselerini, varsa kravat ve kemerini gevşetin
5) Elektrik çarpması kalp ve solunumunu durdurabilir Eğer böyle bir durum varsa sun'î solunum ve kalp masajı yapın
6) Hastanın şuuru yerine gelse bile hemen yerinden kaldırmayın, çünkü âniden kalp yetmezliği ile ölüm meydana gelebilir
7) Hasta iyice kendisine geldikten sonra cankurtaranla has-tahâneye gönderin Asla ayağa kaldırmayın ve yürütmeyin
8 ) Elektriğin vücuda girip çıktığı noktalarda deri yanıkları olabilir Bunlar küçük olsalar bile vücut içinde daha büyük yanıklar bulunabilir Bu sebeple mutlaka doktora götürün

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com