Mutfakta Pratik Bilgiler (1) |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfakta Pratik Bilgiler (1)Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin Böylece içleri de dağılmayacaktır Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin Daha kolay pişecektir Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler Patateslerinizi kuru ve serin bir yerde saklayın Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız Sarımsak doğrarken bıçağa yapışmasını istemiyorsanız, kesme tahtasına biraz tuz serpiştirin Yeni bir yemek tarifi denerken, yemek kitabınızı şeffaf bir torbanın içerisine geçirirseniz, onu kirletmemiş olursunuz Eğer tencere kapağınızın tutucağı kırıldıysa onun yerine şarap mantarı geçirebilirsiniz Böylece hem tutacak görevi yapacak, hem de izalasyon Hazırladığınız soslarda harika tatlar oluşturmak için soya ve susam yağı kulanabilirsiniz Ancak bu yağların yüksek ısıda pişirilmesi doğru değildir Pasta yaparken katı yağ kullanacaksnız onu rendenin kalın tarafı ile rendelemeyi deneyin Küçük parçalar haline gelen margarin daha kolay işlenir Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz Ayrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın (alıntı) devam edecek |
|