Çorba Ve Pilavlar İçin Püf Noktaları: |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çorba Ve Pilavlar İçin Püf Noktaları:Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olması için tencereye incecik bir dilim limon koyun Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içine su koyup, kaynattıktan sonra tencerenizi kabın içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder Çorbanın tuzunu fazla koyduysanız hemen içine irice dilimlenmiş birkaç patates atın Bir miktar pişirdikten sonra patatesleri çıkarın Fazla tuzun gittiğini fark edeceksiniz Bu yöntem her sulu yemek için geçerlidir Çorba kaynatırken her an taşma tehlikesi vardır Birkaç tane buz parçası atarsanız taşmayı engellemiş olursunuz |
|
|
|