Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
evde, noktası, püf, yaşamın

Evde Yaşamın 49 Püf Noktası

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Evde Yaşamın 49 Püf Noktası




1) Gözlüğünüzün vidası çok çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce,vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatınVidayı öyle takın
2) Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun
3) Makasınızı bilemek istiyorsanız,zımpara kağıdı kesin
4) Halıdaki sigara yanıklarından,­yanık­ y­er­ler üzerinde zımpara kağıdı ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz
5) Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üzerinde iz bırakırBu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyinDaha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirinİzden eser kalmadığını göreceksiniz
6) Fermuarlı giyeceklerinizi çamaşır makinesine koymadan önce kapalı olup olmadığını kontrol edinAçıksa zedelenebilirler
7) Üst üste koyduğunuz bardaklar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin içerisine koyunÜstteki bardağın içerisine buz koyup leğenin içerisine yavaş yavaş sıcak su koyunBardakların kolayca çıktığını göreceksiniz
8) Satın aldığınız plastik ve cam eşyalarin üzerine yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletinBir bez ile ovalayıp yıkayınÜzerinde hiç bir leke ve çizilme oluşmayacaktır
9) Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve süreyi azaltmak için ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyunSıcağı geri yansıtacağından ütü yapmak daha kolay olacaktır
10) Bez pabuçların temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçları bir yastık kılıfının içerisine koyunKılıfın ağzını kapayın ve çamaşır makinasında yıkayınYeni gibi olacaklardır
11) Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal,limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz
12) Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin,aksine kolonya ile ovalayınBilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir
13) Eğer ayaklarınız çok hassas ise,sıcak havalarda şikayetleriniz artıyorsa,her sabah bir kaç damla zeytinyağı ile ovalayın
14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suyun içerisinde bekletin,sonra yıkayın,çekmeyeceklerdir
15) Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız,bir dilim limon ile ovunBöylece yumuşacık olacaklardır
16) Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatınBu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir
17) Cevizle dost olunİçindeki yağ beyin hücreleri için çok yararlıdırKan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına da uzmanlar tarafından tavsiye edilir
18) Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırınÇiviyi öyle çakın Böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız
19) Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsinizKullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atınEkmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz
20) Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletinBöylece içleri de dağılmayacaktır
21) Unlarınızın böceklenmemesi için,un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun
22) Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delinDaha kolay pişecektir
23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler
24) Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırınKavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsinizBöylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur
25) Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edinBöylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız
26) Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsaniz kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsinizAyrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır
27) Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin
28) Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın
29) Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız,elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin
30) Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyunBöylece daha lezzetli olur
31) Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyinHavuç,salçanızı tatlandıracaktır
32) Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun,5 dakika bekletinDaha sonra pişirin
33) Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürünDiğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirinTavuğunuz nar gibi kızaracaktır
34) 2 Çorba kaşığı yoğurdu,sulandırılmış 1 çorba kaşığı salçayı ve birazda zeytinyağını derin bir kabın içerisinde karıştırınFırına koymadan önce tavuğun her tarafına sürünÇok daha lezzetli olacaktır
35) Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yokDikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz
36) Hazirladığınız kekin,fırında pişirirken çökmemesi için hamuru kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin
37) Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker yada limon suyu koyun
38) Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için,önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırınDaha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın
39) Kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlıdırKullanmadığınız soğan parçalarını saklamayın
40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazırladığınızda onlardan bir miktarını buz kaplarına yerleştirinKokteyllerin içerisine bunları kullanınBöylece sulanıp tatlarını kaybetmeyeceklerdir
41) Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz
42) Kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyunTencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üzerine oturtunBuharda ısıtılan tavuk lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir
43) Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayın
44) Evde pasta yaparken kullandığınız meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsanız hazırladığınız hamura bir miktar mısır unu ilave edinMeyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler
45) Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyunBöylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz
46) Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz,istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz
47) Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın
48) Lambalarınızın üzerine kullanmadığınız kokularınızdan veya biraz vanilya sürerseniz,lambalarınızı yaktığınızda mis gibi koku yayılacaktır(Fazla sürmeyin)
49)Parfümü bitmiş küçük parfüm şişelerini atmaya kıyamıyorsanız onları çamaşır dolabınıza koyunBöylece çamaşırlarınızın hoş kokmasını sağlarsınız



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.