![]() |
Vişne Marmelati |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vişne Marmelati![]() VİŞNE MARMELATI MALZEMELER 1 kg vişne 1 kg toz şeker yarım limon suyu 3 su bardağı su YAPILIŞI Vişnelerin saplarını temizleyin tencereye koyun 3 su bardağı su üzerine ekleyin yarım ateşte pişmeye bırakın kaynamaya başlayınca 5 dakika kadar daha ocakta tutun (vişnelerin kabuklarının iyice patlaması için) vişneleri kevgirde süzün kevgiri bir kabın üzerine koyun vişneler soğuyunca elinizle vişneleri ovalayarak suyunu çıkarın çıkan pasoyu çöpe atın bu işlem bitince vişne suyunu tencereye koyun şekerinide ekleyin yarım ateşte pişmeye bırakın (tencerenin kapağını kapamayın taşma yapıyor) vişne suyu göz göz olunca (kıvamını siz ayarlayın çok fazla suyunu çekmesin) limon suyunu sıkın 5 dakika kadar daha kaynatın ocağı kapayın ve sıcak vişne marmelatını kavanoza boşaltın ağzını sıkıca kapayın soğumaya bırakın soğuyan marmelatınızı güneş almayan bir yerde saklayın ben buzdolabına koydum bu malzemelerden bir kiloluk kavanoz ve küçük bir kase çıktı yapanlara afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|