![]() |
Bir Kurban Bayramı Duası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Kurban Bayramı DuasıTarihten Bir Kurban Bayramı Duâsı Sultan l ![]() ![]() “Ya Rabbî! Bu fırtına, şu âciz Murad kulunun günahla*rı yüzünden çıktıysa, mâsum askerlerini cezâlandırma! ![]() ![]() Allah’ım! Onlar ki buraya kadar sadece Sen’in adını yü*celtmek ve İslâm’ı tebliğ etmek için geldiler ![]() ![]() ![]() İlâhî! Bunca kerre beni zaferden mahrum etmedin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya İlâhî! Mülk de, bu kul da Senindir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya İlâhî! Bu mü’min askerleri küffâr elinde mağlûb edip helâk eyleme! ![]() ![]() Onlara öyle bir zafer lutfet ki, bütün müslümanlar bayram eylesin! ![]() ![]() ![]() Ya İlâhî! Bunca müslüman askerin helâkine beni sebep kılma! Bunlara yardım eyle ve zafer bahşeyle! Bunlar için ben cânımı kurban ederim; yeter ki tek Sen beni şehîdler zümresine kabul eyle! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Âmîn! ![]() ![]() Çok geçmeden rahmet bulutları peydah oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşman, çetin bir vuruşma sonunda perîşan olup kaçmaya başladı ![]() ![]() Hünkâr’ın şehîd olmadan önceki son sözleri şunlardı: “–İslâm’ın muzafferiyeti, benim şehîd olmama bağlı ise, şehîdlik şerbetini nasîb buyurmasını Cenâb-ı Hakk’dan duâ ve niyaz etmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() Ben artık sizleri, muzaffer askerlerimi ve devletimi Mevlâ’ma emânet ediyorum ![]() ![]() Bu sözlerinin ardından Sultan Murad’ın temiz nâşı, şehâdetin mübârek kanlarına bürünerek, ilâhî ve ebedî yolculuğa sefer etti! ![]() ![]() (Osman Nûri Topbaş,) |
![]() |
![]() |
|