Tarihte Bugün.... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarihte Bugün....25 AĞUSTOS 1481- Beyazıt'a yenilen Cem Sultan, gittiği Kahire'de törenle karşılandı ![]() 1900- Felsefeci Nietzsche öldü ![]() 1944- Fransız II Zırhlı Tümeni Paris'e girdi Kentteki Almanaskerleri Müttefiklere teslim oldu ![]() 1963- Sinema oyuncusu Suphi Kaner 30 yaşında intihar etti ![]() 1965- Türk Sinematek Derneği kuruldu ![]() 1982- Edebiyat araştırmacısı ve tarihçi Prof Dr AbdülbakiGölpınarlı 82 yaşında öldü ![]() 1992- Tiyatro ve sinema sanatçısı Nisa Serezli 64 yaşında öldü ![]() 1993- Ressam Ali Avni Çelebi 89 yaşında öldü ![]() 2000- UEFA Şampiyonu Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası Şampiyonu Real Madrid'i 2-1 yenerek Süper Kupa'yı kazandı ![]() 2001- İş adamı Üzeyir Garih, Eyüp Sultan Mezarlığı'nda bıçaklanarak öldürüldü ![]() 2006- Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ)'ndeki Hayvanat Bahçesi'nden yaklaşık iki ay önce kaybolan ''Pakize'' adlı piton, Hayvanat Bahçesi içinde bulundu Gazetecilere gösterildikten sonra bir kez daha kaybolan''Pakize'', bir saatlik aramanın ardından yeniden yakalandı ![]() |
|
Tarihte Bugün.... |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarihte Bugün....Es Selam 19 EYLÜL En son vefat eden sahab Ebu't Tufeyl Amir bin Vâsile'nin (ra) ın irtihali Mekke de 718 yılın da vefat etmiştir İmam-ı Azam Ebu Hanife kendisi ile görüşmüştür En son vefat eden sahabe Ebu't Tufeyl Amir bin Vâsile (ra) Hz Ali'ye (kv) "Bize Resullullah 'ın (sav)in sır olarak sana bildirdiği bir şeyi haber ver" der Hz Ali (kv):Resullullah (sav) insanlardan gizlediği hiçbir şeyi bana sır olarak söylemedi Lakin ben onu "Allah'tan başkası namına hayvan kesene Allah lanet etsin ! bi'datçı barındırına Allah lanet etsin ! Annesine babasına lanet edene Allah lanet etsin ! Ve alameti değiştirene (arazi sınırını değiştirip kendi mülkünğü büyüten) Allah lanet etsin !" buyurduğunu işittim, buyurdu |
|
|
|