Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gücü, yeniçeri, üniformasının

Yeniçeri Üniformasının Gücü

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yeniçeri Üniformasının Gücü

yeniçeri üniformasının gücü

Yil 1598 Fransa avrupada Purusya (Almanya) karşısında gücünü iyice pekiştirmiş ve Almanya ile girdigi savaşlari kazanmayi artık adet haline getirmiştirSon zamanlarda kazanılan zaferlerin verdiği güvenle Fransız köylüler asker desteğiyle sınırda ki Alman kasaba ve köylerine hergün tacizde bulunuyorlar,Alman köylülerinin sene boyunca emek verip yetiştirdiği Arpa,Buğday gibi tahıl ürünlerini;meyve ve sebzelerini hasat zamani gasp ediyorlar Almanların hayvan sürülerine el koyuyorlar,kadınları ve kızları kaçırıyorlar kendilerine karşı gelen Alman köylülerini öldürüyorlar
Bu arada Alman Kayser’i(kralı) denizler de Britanya ile uğraşırken,diğer taraftan Avusturya-Macaristan ile mücadele ediyor duFransızlar ise ebedi düşmanlarının bu zor durumunu iyi değerlendirip Almanlara karşı saldırıyor ve kazanıyorlardıTabi bu durumdan en kötü etkilenen ise Fransa sınırında yaşayan Alman köylüleri ve çiftçileridir
Her gün canları ve malları Fransızların saldırısına uğrayan Bu zavallı insanlar Kaiser’e o kadar mektup yazarak ve aracılar vasıtası ile durumlarını anlatmaya çalışmışlar ise de zaten zor durumda olan Kaiser kendi köylülerine yardım edemezZaten yardım edecek durumuda yoktur
Artık canlarına tak eden Alman köylüleri son çare olarak dönemin süper gücü olan Osmanlı imparatorluğu nu denerlericlerinden bir heyet olusturup doğruca istanbula gönderirlerYaklaşık 2500 km den aylarca süren bir yolculukta istanbula varmayı başarabilenler(bir kısmı yollarda hastalıktan ölmüş,bir kısmı yabancılara esir düşmüş,malları yollarda soyulmuş,bir kısmıda öldürülmüştür)
Padişah tarafından kabul edilirleristekleri şu şekildedirKaiser onları Fransızlara karşı koruyamadığı için Almanya Fransa sınırına Osmanlı askeri istemektedir
Padişah kısa bir süre düşünür ve onlara şu öneriyi sunar"Bizim tarafımızdan size verilen Osmanlı Askeri üniformalarını giyinin ve sınırda dolaşın Fransızlar bırakın size saldırmayı birdaha oralara ayak dahi basamazlar"
Gelen heyete üç bölük takriben 300 takım Osmalı yeniçeri üniforması verilirGerekli ihtiyacları da verilerek uğurlanır
Heyet Köylerine varırVe aynen padişahın kendilerine dediğini yaparlarOsmanlı yeniçeri üniformalarını giyip sınırda dolanırlar
Fransızlar hasat zamanı yine Alman köylerine geldiklerinde birde bakarlar ki Osmanlı askerleri oralardaTabi fransızların oralara bu gelişleri son gelişleri olurYaklaşık 120 sene fransızlar bir daha o topraklara adım atamazlar
Not:
Bu olay Almanya nın Freiburg kentinde bir müzede yazmaktadırVe O zamandan kalan Osmanlı yeniçeri üniformalari orada hala sergilenmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com