Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdulhamit, açılışı, erzurum, hanın, hastanesinin, numune, yaptırdığı

İi. Abdulhamit Han'ın Yaptırdığı Erzurum Numune Hastanesinin Açılışı

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İi. Abdulhamit Han'ın Yaptırdığı Erzurum Numune Hastanesinin Açılışı

Erzurum Numune hastanesi 1902'de inşa edilen eski binası tarihi eser olarak tescil edilmiş,1924 yılında Numune Hastanesi statüsüne geçmiştir Yurdumuzun uzun geçmişi olan hastanelerinden biridirZamanın Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal ATATÜRK ve Başbakan İsmet İNÖNÜ tarafından ziyaret edilmiş olup 700 yatağı ile Doğu Anadolu'da Sağlık Bakanlığına bağlı en büyük hastanelerden biridir

1902 Yılında zamanın Erzurum Belediye başkanı Şerif efendi tarafından halktan toplanan paralarla temeli atılan ve 1904'de Erzurum Gureba Hastanesi adıyla hizmete açılan hastanemiz, 1924 yılında Ankara,Erzurum,Sivas ve Diyarbakır Numune hastaneleri kurulurken, Sağlık Bakanlığına bağlanarak Erzurum Numune Hastanesi adını almıştırİlk başhekimi DrSalim CİMİLLİ dir

Hastane 1966 yılında büyük bir onarımdan geçmiştir Bu sırada eski binadaki ahşap kısımlar betonla değiştirilmiştir 1968 de temeli atılan ve 1972 yılında hizmete açılan kuzey boloğu 3 katlı olup 1929 yılında hizmete açılan doğumevi ve çocuk bakımevi buraya taşınarak Numune hastanesi bünyesine dahil edilmiştirHastanemizdeki yenileme çalışmaları aralıksız devam etmiş ve hastanenin doğusundaki yurt binası yıkılarak yeni bir ek bina inşaatına başlanmıştır

Sultan II Abdulhamit tarafından Erzurum'da yaptırılan Numune Hastanesinin açılış fotografı Bu resim ilk defa yayınlanıyor Erzurum Büyükşehir Belediyesinin 2008 yılı için hazırladığı takviminden alınmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com