Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
indirilen, osmanlıda, padişahlar, tahttan

Osmanlı'da Tahttan İndirilen Padişahlar

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlı'da Tahttan İndirilen Padişahlar

Tahtan İndirilenler;
1-Yıl 1402 Osmanlı tahtında I Beyazıt var; 4 Padişah
Ankara Savaşı’nda Timur’a oğlu Mustafa ile tutsak düşmüş tahtında da indirilmiştir böylece
2-Yıl 1512 Osmanlı tahtında IIBeyazıt var; 8 Padişah
Oğlu ISelim tarafından tahtından indirilmiş ve sürüldüğü Demetoka’ya giderken yolda öldürülmüştür Zehirlenerek öldürülmüş olduğu da söylenir
3-Yıl 1618 Osmanlı tahtında IMustafa var; 15 Padişah
Akıl hastası olduğu için, Kapıkulu tarafından tahtından indirilmiştir 1622’de bir kez daha tahta çıkarılmış ve aynı gerekçeyle tekrar indirilmiştir
4-Yıl 1622 Osmanlı tahtında IIOsman var; 16 Padişah
Askeri darbeyle tahtından indirilmiş ve linç edilerek öldürülmüştür Orduyu yeniden düzenlemek istediği için başına gelmiştir bunlar
5-Yıl 1648 Osmanlı tahtında I İbrahim var; 18 Padişah
Askeri bir darbeyle tahtından indirilmiş ve boğularak öldürülmüştür
6-Yıl 1687 Osmanlı tahtında IV Mehmet var; 19 Padişah
Kapıkulu tarafından tahtından indirilmiştir
7-Yıl 1703 Osmanlı tahtında IIMustafa var; 22 Padişah
Askeri bir darbeyle tahtından indirilmiştir
8-Yıl 1703 Osmanlı tahtında IIIAhmet var; 23 Padişah
Patrona Halil öncülüğünde şeriat isteyenlerin ayaklanmasıyla tahtından indirilmiştir
9-Yıl 1807 Osmanlı tahtında III Selim var; 28 Padişah
Kabakçı Mustafa öncülüğünde şeriat isteyenlerin ayaklanmasıyla tahtından indirilmiştir Sonrada öldürülmüştür
10-Yıl 1808 Osmanlı tahtında IV Mustafa var; 29 Padişah
Alemdar Mustafa Paşa tarafından askeri bir darbeyle tahtından indirilmiş ve yerine geçen küçük kardeşi II Mahmut tarafından boğdurulmuştur
11-Yıl 1876 Osmanlı tahtında Abdülaziz var; 32 Padişah
Medrese öğrencilerinin ayaklanması sonucu, değişen “Vükela Heyeti”nin kararıyla tahtından indirilmiştir
12-Yıl 1876 Osmanlı tahtında VMurat var; 33 Padişah
Tahta çıkmasından sonra 3 ay içinde akıl hastası olduğunun anlaşılması üstüne “Vükela Heyeti” tarafından indirilmiştir
13-Yıl 1909 Osmanlı tahtında II Abdülhamit var; 34 Padişah
“Mebusan ve Ayan Meclisleri” kararıyla tahtından indirilmiştir
14-Yıl 1922 Osmanlı tahtında Mehmet Vahdettin var; 36 Padişah

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com