![]() |
Müminlerin Allah'tan İstekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müminlerin Allah'tan İstekleriMÜMİNLERİN ALLAH'TAN İSTEKLERİ -Doğru yola iletilmek, gazaba uğratılmışların yolundan korunmak ![]() -Yaşadığı yerin güvenlikli kılınması ![]() -Müminlerin güzel ürünlerle rızıklandırılması ![]() -Yapılan işlerin, ve ibadetlerin salih amel olarak kabul edilmesi ![]() -Allah'a tam teslim olabilmek ![]() -Neslinin Allah'a bağlı olması ![]() -İbadet ve salih amellerin ilham edilmesi ![]() -Tevbelerinin kabul edilmesi ![]() -Dünyada da ahirette de iyilik ![]() -Ateşin azabından korunmak ![]() -Zorluklara karşı sabır ve yılmama ![]() -Yanılgı ve unutkanlıklardan dolayı sorumlu tutulmama ![]() -Önceki müminlere yükletilen zorlu yüklerin yükletimemesi ![]() -Taşıyamayacağı imtihanla imtihan edilmeme ![]() -Affedilme, bağışlanma, esirgenme ![]() -İnkarcılara karşı yardım ![]() -Kalplerin kaymaması ![]() -Allah'tan rahmet ![]() -Salih müminlerden olma ![]() -Yapılan aşırılıkların bağışlanması ![]() -Mümin olarak ölmek ![]() -Kıyamet güne hor ve aşağılık kılınmama, küçük düşürülmeme ![]() -Elçilere vaadedilenler ![]() -Yapılan yanlışların örtülmesi ![]() -Zulmeden inkarcı topluluğun içinden kurtarılmak ![]() -Zulmeden kavim için fitne konusu kılınmama ![]() -Allah'ın, küfürde ileri gidenlerin mallarını, imkanlarını ellerinden alınması ![]() -Kalplerinin şiddetle bağlanması ![]() -İman etmeyenlerin dine meyletmeleri ve bu amaçla nimetlendirilmeleri ![]() -Anne ve babanın bağışlanması, esirgenmesi ![]() -Yapılacak amelin Allah rızasına en uygun biçimde gerçekleşmesi ![]() -Tebliğ, cihat ve zikir için yardımcılar ![]() -Allah rızası için başlanılan işin başarıya ulaşması ![]() -İbadette sürekli olmak ![]() -Duanın kabul edilmesi ![]() -Tüm müminlerin bağışlanması ![]() -Göğsün açılması -kalbe huzur ve güven- ![]() -İşlerin kolaylaştırılması ![]() -Anlatım çarpıcılığı verilmesi ![]() -Zor durumdan kurtulma ![]() -Yalnız bırakılmama ![]() -Küfre karşı yardım ![]() -Şeytan'ın kışkırtmalarından korunma ![]() -Takva sahiplerine önder kılınma ![]() -Sonradan gelecek müminler arasında da iyi anılmak ![]() -Cennete girmek ![]() -Kendisine verilen nimetlere şükretmenin ilham edilmesi ![]() -Allah'ı hoşnut edecek salih amellerin ilham edilmesi ![]() -Allah'ın hayır indirmesi ![]() -Kargaşa, bozgunculuk çıkaranlara karşı yardım ![]() -Salih çocuk ![]() -Allah'ı anmak ve şükretmek için mülk ![]() -İman edenlere karşı kalpte kin bırakılmaması ![]() -İnkarcıların helak edilmesi ![]() |
![]() |
![]() |
|