![]() |
Allah'ı Anmak (Zikir) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah'ı Anmak (Zikir)18/23- Hiçbir şey hakkında sakın "yarın şunu yapacağım"deme! 18/24- Ancak, "ALLAH dilerse yapacağım"; de ![]() ![]() 2/152- Öyleyse yalnız beni anın ki ben de sizi anayım ![]() ![]() 2/198- (Hac mevsiminde ticaret yaparak) Rabbinizin lütuf ve keremini istemekte size bir günah yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() 2/200- Hac ibadetinizi bitirdiğinizde, artık (cahiliye döneminde) atalarınızı andığınız gibi, hatta ondan da kuvvetli bir anışla ALLAH’ı anın ![]() ![]() ![]() 2/203- Sayılı günlerde54 ALLAH'ı anın (telbiye ve tekbir getirin) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2/230- Eğer erkek karısını (üçüncü defa) boşarsa, kadın, onun dışında bir başka kocayla nikahlanmadıkça ona helal olmaz ![]() ![]() ![]() 3/41- Zekeriya, "Rabbim! (çocuğum olacağına dair) bana bir alâmet ver" dedi ![]() ![]() ![]() 33/41- Ey iman edenler! ALLAH'ı çokça zikredin ![]() 5/4- (Ey Muhammed!) Sana, kendilerine nelerin helâl kılındığını soruyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 62/10- Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve ALLAH'ın lütfundan nasibinizi arayın ![]() ![]() 62/9- Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen ALLAH'ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın ![]() ![]() 7/205- Rabbini, içinden yalvararak ve korkarak, yüksek olmayan bir sesle sabah-akşam zikret ve gafillerden olma ![]() 73/8- Rabbinin adını an ve bütün benliğinle O'na yönel ![]() 76/24- O halde, Rabbinin hükmüne sabret ![]() ![]() 76/25- Sabah akşam Rabbinin adını an ![]() 8/45- Ey iman edenler! (Savaş için) bir toplulukla karşılaştığınız zaman sebat edin ve ALLAH'ı çok anın ki kurtuluşa eresiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|