Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
101, 112, enbiya

Enbiya 101- 112

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Enbiya 101- 112

101 Tarafımızdan kendilerine güzel âkıbet takdir edilmiş olanlara gelince, işte bunlar cehennemden uzak tutulurlar

102 Bunlar onun uğultusunu duymazlar; gönüllerinin dilediği nimetler içinde ebedî kalırlar

103 En büyük dehşet dahi onları tasalandırmaz Melekler kendilerini şöyle karşılar: İşte bu size vâdedilmiş olan (mutlu) gününüzdür

104 (Düşün o) günü ki, yazılı kâğıtların tomarını dürer gibi göğü toplayıp düreriz Tıpkı ilk yaratmaya başladığımız gibi onu tekrar o hale getiririz (Bu,) üzerimize aldığımız bir vaad oldu Biz, (vâdettiğimizi) yaparız

105 Andolsun Zikir'den sonra Zebur'da da: "Yeryüzüne iyi kullarım vâris olacaktır" diye yazmıştık

106 İşte bunda, (bize) kulluk eden bir kavim için bir mesaj vardır

107 (Resûlüm!) Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik

108 De ki: Bana sadece, sizin ilâhınızın ancak bir tek Allah olduğu vahyedildi Hâla müslüman olmayacak mısınız?

109 Eğer yüz çevirirlerse de ki: (Bana emrolunanı) hepinize açıkladım Artık size vâdolunan şey (mahşerde toplanma zamanınız) yakın mı uzak mı, bilmiyorum

110 Şüphesiz Allah sözün açığını da bilir, gizli tuttuklarınızı da bilir
111 Bilmiyorum, belki de o (azabın ertelenmesi), sizi denemek ve bir zamana kadar sizi (imkânlardan) faydalandırmak içindir
112 (Muhammed:) Rabbim! (Onlar hakkında) adaletinle hükmünü ver Bizim Rabbimiz Rahmân'dır Sizin anlattıklarınıza karşı yardımı umulandır, dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com