![]() |
(Ayetlerle) Bağlilik Sözü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() (Ayetlerle) Bağlilik SözüKendi özgür irademle'işittim itaat ettim'diyerek kabul ettiğim(5/7) bu esasların gereklerini yerine getireceğime(23/8) bu nedenle öncelikle Kur'ani esaslar doğrultusunda mü'minlerle bütünleşeceğime(3/103) bütünleşip cemaat olduğum mü'minleri veli ve sırdaş edineceğime(9/16) beraber olduğum mü'min kardeşlerimi kendi öz nefsime tercih edip(59/9) o kardeşlerimi canımdan çok seveceğime(33/6) mü'minlerle olan birlikteliği zedeleyecek hareketlerden kaçınarak emrolunduğum gibi dosdoğru hareket edeceğime(11/112) mensup olduğum dinimin yücelmesi için yolunda zaruri ihtiyaçlarımdan arta kalan tüm malımı vereceğime(2/219) Allah için cihad etmeyi babamdan-anamdan-çocuklarımdan-eşimden-hısımlarımd an-kazandığım mallardan-evim, barkımdan-değer verdiğim dünyevi herşeyden üstün tutacağıma(9/24) malımı ve canımı Allah için vereceğime(9/111) Kur'an ve sünnet ölçüsünde olduğu sürece verilecek her görevi ve emri seve seve yerine getireceğime(4/59) bu konuda en ufak bir sıkıntı duymayacağıma(4/65) Kur'an'a sımsıkı sarılarak(7/170) elimden geldiğince davet görevimi yapacağıma(5/67) küfre karşı yalnız Kur'an'la cihad edeceğime(25/52) yaşadığım toprak üzerinde davetimin önü kapanıp hayati tehlike söz konusu olduğunda yada şartlar gerektirdiğinde hiçbir sıkıntı duymadan Allah için hicret edeceğime(8/71-75) Allah'ın hükmünü özelde üzerinde yaşadığım toraklar üzerinde geneldede tüm dünyada egemen kılmak için yani yeryüzünde fitne kalmayıp din yalnız Allah'ın oluncaya kadar çalışacağıma(8/39) bu uğurda başıma geleceklere sabrederek direneceğime,daima cihada hazırlıklı ve uyanık bulunup, Allah'tan ittika edeceğime (3/200) küfre-zülme en ufak bir meyil duymadan(11/113) kafir zorbalara taviz vermeden(68/9) safımı netleştirerek kafirlere karşı onlar Allah'ın hükmüne dönünceye kadar buğz ve düşmanlık besleyeceğime(60/4) İslam'ın insanlara duyrulması için gece gündüz demeden gizli ve açık olarak çalışacağıma(71/5-9) tamamen gönülden kabul edip,biat ettiğim bu ilkeleri Allah'a ve mü'minlere söz verdiğimin bilincinde olarak ölünceye kadar sürdüreceğime(48/10) ve rabbimiz bizi doğru yola ilettikten sonra ,kalplerimizi eğriltme,bize katından bir rahmet ver,şüphesiz sen bağışlayansın deyip(3/8) Allah'tan yardım dileyeceğime Allah'ı ve mü'minleri şahit tutarak söz veriyorum! SİZ DE SÖZVERENLERDENSİNİZ DEĞİL Mİ? |
![]() |
![]() |
|