![]() |
Kur’Ana Da İnanmayanlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur’Ana Da İnanmayanlar:(Sual: Misyonerlere aldanan genç yine diyor ki: “Yalnız Allah’a uymak gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buna nasıl bir cevap verebiliriz? CEVAP Misyonerler, çeşitli isimler altında Müslümanlığa saldırıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() (Allah diyen bir Müslüman kaldığı müddetçe kıyamet kopmaz ![]() Böyle sözleri söyleyenler Kur’ana da inanmıyorlar ki ![]() ![]() (De ki, bana uyun ki, Allah da sizi sevsin, günahlarınızı affetsin ![]() ![]() (Allah ve Resulüne itaat eden Cennete, isyan eden Cehenneme gider ![]() (İhtilaflı bir işin hükmünü Allah’tan [Kur’andan] ve Resulünden [Sünnetten] anlayın!) [Nisa 59] (Biz her peygamberi kendisine itaat edilsin diye gönderdik ![]() (Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur ![]() (Allah ile resullerinin arasında farklı bir yol tutmak isteyenler kâfirdir ![]() (O ümmî Peygamber, temiz şeyleri helâl, pis, çirkin şeyleri haram kılar ![]() (Ona uyun ki, doğru yolu bulasınız!) [Araf 158] (Allah’a ve Resulüne itaat edin!) [Enfal 20] (Allah’a ve Resulüne karşı gelen, bilsin ki, Allah’ın azabı çok şiddetlidir ![]() (İhtilafa düşülen şeyleri açıklayasın diye bu kitabı sana indirdik ![]() (Kur'anı insanlara açıklayasın diye sana indirdik ![]() (Aralarında hüküm verilmek üzere Allah’a ve Peygambere çağırıldıkları vakit, Müminler, “İşittik, itaat ettik” derler, işte kurtuluşa erenler bunlardır ![]() (Allah ve Resulü, bir işte hüküm verince, artık inanmış kadın ve erkeğe, o işi kendi isteğine göre seçme hakkı kalmaz ![]() ![]() (O, [Resul] vahiyden başka söylemez ![]() (Resulümün verdiğini alın, yasakladığından da sakının!) [Haşr 7] Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki: (Kur’andan başka şeye uymayız diyenler çıkacak ![]() (Hadisi bırak, Kur’ana bak diyerek bana inanmayanlar çıkacak ![]() (Kur’andan başka delil kabul etmem diyenler çıkacak ![]() (Sünnetimden yüz çeviren benden değildir ![]() (Bana uyan Cennete girer, isyan eden Cennete giremez ![]() (Peygamberin haram kılması, Allah’ın haram kılması gibidir ![]() |
![]() |
![]() |
|