![]() |
Co |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() CoCo çok, ama çooook zengindir ![]() yoktur ![]() bayanlar ![]() ![]() ![]() Bahamalar'da, bir başka gün Havai'dedir ![]() paranın hesabını tutmanın mümkünatı yoktur ![]() ![]() ![]() Bu durum kısa süre sonra vergi bürosunun dikkatini çeker ![]() Büro başkanı en güvendiği 2 dedektifini çağırır ![]() bütün işlerdeki sorumluluklarını başkalarına devretmelerini ve Co'yu sıkı takibe almalarını ister ![]() kadar parayı hiç çalışmadan nasıl kazandığını bulmaktır ![]() Dedektifler, "Merak etme patron" derler "1 hafta sonra buişi hallolmuş bil" ve işe koyulurlar ![]() ![]() açık vermemektedir ![]() sonuç yok, 1 yıl, 2 yıl hiç bir sonuç yok ![]() bütçesi de perişan olmuştur ![]() yaşamak, ama mecburlar buna, yoksa Co'yu yakalayamazlar ![]() ![]() ![]() Artık herkes bir sonuç alınmasından umudu kesmiştir ![]() dedektiflerden birinin aklına bir fikir gelir ![]() "Gel yaaa, şu adam bir soralım" der ![]() Olurdu olmazdı derken en son, başka da çare kalmadığı için Co'ya sormaya karar verirler ![]() Bir barda bir buluşma ayarlanır ve dedektifler ile Coarasında diyalog başlar ![]() -Hey Co, biz seni yıllardır takip ediyoruz, ancak senin su gibi harcadığın bu kadar parayı hiç çalışmadan nasıl bulduğunu bir türlü çözemedik ![]() seni hiç bir şeyle suçlamayacağız ![]() ![]() -Beyler, ben çok pis iddiaya girerim ![]() -Nasıl olur, insan bir iddiadan kazansa kazansa, arkadaşından bir çay, bir paket sigara, belki bir akşam yemeği hadi bilemedin en fazla bir hafta sonu tatili kazanır ![]() bizim hesabını dahi tutamadığımız miktarda para harcıyorsun ![]() -Peki öyleyse, izleyin beni,der Co ve bara doğru ilerler ![]() "Hey barmen, 100 dolara iddiaya var mısın? Ben sağ gözümüısırırım", der Barmen çantada keklik 100 dolar için hemen "varım" der ![]() Bunun üzerine Co, takma gözünü çıkarır, ve ısırır ![]() 100 dolarını kapar ![]() ![]() "100 dolarını kurtarmaya ne dersin? 200 dolarına iddiaya girerim ki ben sol gözümü de ısırırım", der ![]() Bunun üzerine barmen, sağ gözü takmaydı ![]() olsa kör olur ![]() diye düşünerek teklifi kabul eder ![]() Co bu kez takma dişlerini çıkarır ve sol gözünü de ısırır, 200 doları kapar ![]() ![]() Co bir bira daha içer ve "Hey barmen" der "bütün servetimi ortaya koyarım ki ben buradan 10 metre öteye işeyebilirim ![]() Var mısın iddiaya, ben servetimi ortaya koyuyorum, sen sadece1000 dolar koy" Barmen önceki 2 deneyimden ağzı yandığı için son derece temkinlidir ancak hiç bir açık bulamaz ![]() 1000 dolarıma onun bütün serveti, herhalde bu adam içtiği biralardan ötürü sarhoş oldu" diye düşünüp iddiayı kabul eder ![]() Bunun üzerine Co sözünü yerine getirmeyi dener ancak değil 10 metre, 1 metre bile öteye gitmemiştir ![]() Barmen Co'nun servetini kazanmış olmanın verdiği sevinçle zıplamaya başlar ![]() ve bütün servetini kaybetmiş olmasına rağmen halen gülümsüyor olmasıdır ![]() ![]() Co cevap verir, "şu arka masada oturan 2 şapkalıyı görüyor musun? Onlarla servetimin iki katına iddiaya girdim, ben bara işerim barmen de sevinçten zıplar diye" |
![]() |
![]() |
|