Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Komedi > Fıkralar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arsiv, fikralar, seçme

Seçme Fikralar - Arsiv : 3

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Seçme Fikralar - Arsiv : 3

Süpermen

Iki adam New Yorktaki Empire State binasinin tepesindeki barda oturuyorlarmis Biri digerine dönmüs:

- Biliyor musun geçen hafta sunu kesfettim; Bu binanin etrafinda öyle kuvvetli rüzgarlar var ki, tepesinden atliyorsun asagi, 10 Kata kadar düsüyorsun, sonra rüzgar o kadar kuvvetleniyor ki seni döndürüp 10Kat penceresinden içeri atiyorBarmen bunu duyunca kafasini olumsuz bir sekilde sallamis Öbür adam demis ki:

- Yahu sen deli misin olacak sey degil su dedigin

- Yok kesinlikle oluyor denedim ben Istersen simdi göstereyim sana

Ve adam kalkmis bardan, gitmis pencereye, yallah atlamis asagi 10Kata yakinlasinca birdenbire pencereden içeri dogru kayivermis Sonra da asansöre binip yukari, bara çikmis Öbür adam demis ki:

- Yahu gördüm ama bu bir sefer olacak bir seydi bir daha olmaz

- Olur olur bir daha göstereyim bak

Ve adam yine cumburlop asagi atlamis Yine 10 kat civarinda rüzgar adami pencereden içeri ativermis Adam bara dönünce öteki adama deneyip görmesini söylemis Öbür adam:

- Haydi bakalim Hakkaten ise yariyor demek Bir deneyeyimDemis ve pencereden asagi atlamis Direk asagi uçarken 11 kati geçmis, 10kat, 9kat, 8kat derkent taakk diye kaldirima yapismis Yukarida barda barmen birinci adama dönmüs ve:

- Süpermen, içince essogluessegin teki oluyorsun

Büyülü göl

Bir zenci ormanda yürüyormus Birden uzaktan gelen garip sesler isitmis :

"Çan Lin Wang, Wung Çon Li"

Sesin geldigi yöne dogru yürümeye baslamis Birkaç saniye sonra sesler yine duyulmus :

"Po Mang Fu,Wong Ton Çi"

Bu arada adam açik bir alana gelmis, bir de bakmis ki mistik görünümlü bir göl var Az ötede de bir Çinli duruyor Hemen yanina gitmis ve bu tuhaf seslerin ne oldugunu sormus

"Haaa" demis çinli, "Bu göl büyülü Eger bir tas sektirirsen sana atalarinin isimlerini söylüyor Bak simdi" ve bir tas sektirmis Büyülü ses yine duyulmus :

"Wu Lang Çing, Hung Wong Lu"

Çinli Zenciye "Haydi sen de dene" demis Zenci bir tas almis ve sektirmis ve ses duyulmus:

- Sem Pan Ze

Kizilderili

Nasa, 1966 yili civarinda aya gidecek Apollo astronotlarini egitmek için kizilderili rezervasyonu sinirlarinda bulunan ve ortami ay yüzeyine çok benzeyen Tuba City e götürmüs Astronotlar çalismaya baslamis Acayip görünümlü kamyonlarin arasinda sadece 2 uzay giysili astronot görünüyormus uzaktan Yakinlarda da yasli bir Navajo çobani ile oglu koyun otlatiyormus E iki astronot dikkatlerini çekmis izlemeye baslamislar Bu arada da bazi Nasa personeli onlari farketmis ve yanlarina gelmis Çoban ingilizce bilmedigi için oglu araciligiyla o iki acaip adamin ne oldugunu sormus Nasa personeli de "O adamlar aya gidecek astronotlar, egitim yapiyorlar" deyince Çoban çok heyecanlanmis ve astronotlarla aya bir mesaj yollamasi mümkün mü diye sordurmus ogluna Nasa personeli bunun çok orijinal bir sey olacagini düsünüp bir kosu teyp getirmisler ve adamin mesajini Navajoca teybe kaydetmisler Mesaj kayidi bitince Nasa personeli çocuktan babasinin mesajini tercüme etmesini istemis ama çocuk reddetmis Daha sonra Kizilderili rezervasyonunda birçok kisiye yanasmislar, her biri önce "Cik cik cik" demis sonra da mesaji tercüme etmeyi reddetmis Ama en sonunda eline para sikistirilinca bir genç yasli adamin mesajini tercüme etmis:

- Bu heriflere dikkat edin, topraklarinizi çalmaya geldiler

Microsoft & General Motors

Bu gerçek bir olay Geçmis yillardaki bir COMDEX bilisim fuarinda Bill Gates Bilgisayar endüstrisi ile araba endüstrisini kiyaslarken "Eger General Motors araba teknolojisini bilgisayar teknolojisi kadar geliismis tutsaydi, hepimiz 25 dolara satin alinabilen ve bir litre benzinle bin kilometre yapan arabalar kullaniyor olurduk" demesiyle baslamis Bunun üzerine General Motors bir basin bildirgesi hazirlamis ve bu bildirge General Motorsdan bay Welch tarafindan okunmus Eger General Motors teknolojiyi Microsoft gibi gelistirseydi su karakteristiklerde arabalar kullaniyor olurduk:

- Yol çizgilerinin her boyanisinda yeni araba almak zorunda kalirdiniz

- Arabaniz anayolda yoktan yere kis kis stop ederdi, siz de bunu dogal kabul eder, arabayi yeniden çalistirir ve yolunuza devam ederdiniz

- Çogu zaman manevra yaparken arabaniz stop eder ve tekrar çalismazdi ve siz de motoru yeniden taktirmak zorunda kalirdiniz Her nedense bunu da dogal kabul ederdiniz

- Macintosh günes enerjisiyle hareket eden, iki kat daha güvenilir, bes kat daha hizli, iki kat daha kolay kullanilan bir araba yapardi, ama bu araba Microsoft tekelinden dolayi yollarin ancak yüzde besinde gidebilirdi

- Yag, Isi, Benzin ve Sinyal göstergelerinin yerini tek bir "Genel Araba Hatasi" göstergesi alirdi

- Kaza aninda Hava Yastigi açilmadan önce sorardi: "Emin misiniz?"

- Eger yeni bir araba almaya gücünüz yetmezse arkadasinizinkini ödünç alip kopyalardiniz

- Yeni bir araba aldiginizda çalismaya baslamasi için bir hafta boyunca atesleme sistemi ayarlariyla ugrasmaniz gerekirdi

- Eger bir kaza geçirseydiniz, nasil oldugu hakkinda en ufak bir fikriniz olamazdi

- Microsoft arabalarina koyacagi, ama diger arabalarda çoktandir olan "Yeni" özelliklerle ilgili tantana yapardi

3 Zarf

Sirkette eski genel müdür kovulmus, yeni bir genel müdür atanmisti Eski müdür görevi devrederken, yenisine tavsiyelerde bulundu ve 3 adet zarf verdi Her biri numaralanmisti Eski müdür yenisine ileride her basi sikistiginda bir zarfi açmasini söyledi Ve yeni müdür ise basladi Alti ay isler yolunda gitti Fakat sonra satislar birdenbire düstü Ne yapacagini bilemeyen yeni müdür, en sonunda 1 zarfi açti Zarfta söyle yaziyordu:

- Kendinden önceki müdürü suçla Yeni müdür hemen bir basin toplantisi ayarladi ve sorunlar için kendinden önceki müdürün politikalarini suçladi Basin ve borsa bu açiklamalara olumlu bakti, sirket hisseleri toparlandi, bu arada da satislar düzeldi Isler bir süre daha yolunda gitti Fakat sonra üretim sorunlari çikti Önceki olaydan tecrübeli yeni müdür gecikmeden 2 zarfi açti zarfta su yaziyordu:

- Sirketi yeniden organize et Yeni müdür reorganizasyonu uygulamaya koydu, sorun çözüldü Bir süre sonra isler yine bozuldu Yeni müdür kosa kosa gitti ve 3 zarfi açti:

- 3 zarf hazirla

Meslek

Birinci sinifa baslayan çocuklara ögretmen, babalarinin mesleklerini soruyordu :

-Söyle bakalim Tuna, baban ne is yapiyor? Tuna :

-Otobüsleri kaldiriyor efendim, dedi Bir sira önde oturan bir çocuk yanindaki arkadasina yavasça sordu:

-Pekiyi anlayamadim, neymis babasi? Arkadasi büyük bir saflikla cevap verdi:

-Vinç mis, vinç!

Iyilik

Okulda ögretmen çocuklardan hafta sonu bir iyilik yapip gelmelerini isterSiniftada 3 afacan çocuk vardir Hafta basi gelince ögretmen sirayla herkese ne tür iyilikler yaptiklarini sormaya baslar Sira bizim afacanlara gelmistir

Ali'ye sorar: Ali söyle bakalim sen nasil bir iyilik yaptin?

Ali övünerek: Hocam yasli bir bayanin karsiya geçmesine yardim ettim der

Ögretmen: Aferin der

Sira Veli'ye gelir: Onada ayni soruyu sorar

Veli'de: Hocam bende Ali'ye yardim ettimYasli bayani karsiya geçirdik

Ögretmen : Peki hala der

Sira Osman'a gelir Ayni soruyu onada sorar

Osman'da: Hocam bende Ali ile Veli'ye yardim ettim, Yasli bayani karsiya geçirdik

Hoca biraz düsünür ve sorar:

-Neden üçünüzde ayni kisiye yardim ettiniz peki?

Çocuklar hep bir agizdan:

-Hocam, yasli kadin karsiya geçmek istemeyince üçümüz bile az geldik, ne diyonuz siz?

Imamlarin maçi

Trabzonlu imamlar kendi aralarinda maç yaparlarmis ama ne hikmetse hep merkez imamlarinin takimi maçi kaybedermis Bir gün merkezin hocalardan biri demis ki: -Böyle olmayacak En iyisi biz Trabzonspor'lu Hami'ye rica edelim gelsin takimda oynasinSoran olursa merkez camii imami Hami Hoca deriz demis Hami'den rica etmisler Hami de kabul etmis Maç oynanmis ama merkezin imamlari yine maglup olmuslar Maç dönüsü merkez imamlarinin arkadaslarindan biri sormus:

-Hoca bu hafta kazandik degil mi?

-Malesef 2-1 yenildik

-Yapma ya nasil olur Hami oynamadi mi?

-Oynadi ve bizim golümüzü de o atti

-Peki onlarin gollerini kim atti?

-Roberto Carlos Hocayla, Ronaldo Hoca

Cüceler

Cüce kiz kardesler evlenmeye kara verirler Iki cüce erkek kardes bulup evlenirler Daha sonra balayina çikarlar Otelde odalar yanyanadir Çiftlerden biri bir türlü beceremez Bu arada yan odadanda sürekli hop hop hooop hop diye sesler geldigini duyar Bu duruma çok sinirlenir Tekrar tekrar denerler ama yinede beceremezler Sabah çiftler kahvaltiya oturduklarinda, birtürlü yapamayan çift diger çifte; biz dün gece birsey yapamadik, sinirlendik uyuduk der Diger çifette; siz yine uymussunuz biz yataga bile çikamadik der

Hepsi eriyor

Deli , kahveye girdiginde soluk solugadir Bos bir masaya oturup ocaga seslenir;

- Bana bir çay !

Çay gelir, sekerleri atip karistirir Garsonadan yine seker ister Onlari da atip karistirir, yeniden ister Garson;

- Sekiz seker koydunuz çaya, der saskin saskin,

- Koydum ama , iste görüyürsun, hepsi eriyor

Bir fakir Kirsehirli paraya çok sikismis Her türlü çareye basvurmus, yardim eden olmamis

Son çare olarak, 'Allah, sikisan kuluna yardim eder' inancindan hareketle, Allah'a mektup yazmaya karar vermis 'Cenab-i Allah Yüksek Katina' diye baslamis ve 'Allah'im ne olur bana bir yüz milyon lira gönder' diye bitirmis Zarfin üzerine de 'Esirgeyip bagislayan Yüce Allah' diye yazip postaya vermis

Postacilar mektuplari ayirirken, gitmesi mümkün olmayan adresi görünce açmislar Mektup sahibine acimislar ve aralarinda para toplayip yardim etmeye karar vermisler Ama, ancak 80 milyon lira toplayabilip, göndermisler Parayi alan Kirsehirli, hemen Allah'a bir mektup daha yazmis

Postacilar, 'Allah' adresli iknici mektubu açmislar Kirsehirli söyle yaziyormus:

'Allah'im gönderdigin parayi aldim, tesekkür ederim Ama, bundan sonra para gönderirken, Meleklerinle gönder, hirsiz postacilar gönderdiginiz paranin 20 milyon lirasini çalmislar'

Fotograf

Resmi bir daireden, Kirsehirli birisinden 12 fotograf isterler Kirsehirli, yaninda 6 fotograf oldugunu söyler Görevli, 'Onlari ver, arkadan 6 fotograf daha getir' der

Bunun üzerine Kirsehirli, biraz sonra enseden çekilmis 6 fotografi, görevliye getirir

Parasütçü

Kirsehirli iki arkadas askere gitmisler ikisi de parasütçü olmus Belli bir egitim gördükten sonra parasütle deneme yapiyorlarmis Ikisi de uçaktan atlamislar Ellerinde yüksekligi gösteren bir alet varmis Arkadaslardan birisi alete bakarak sayiyormus'250,200,150,100,90,80,70,60,50,40,30,2 0 açmasak da olur Geldik'

Muavin

Bir kamyonun soförü Nevsehirli, muavini de Kirsehirli'ymis Bir gün kamyona 6 metre yüksekliginde yük yükleyip yola çikmislar Bir süre sonra yüksekligi 5 metre olan bir köprünün altindan geçeceklermis Kirsehirli muavin saga sola bakinmis, Nevsehirli soföre 'Trafik polisi yok, geç agbi' demis

Ayakkabi

Bir Kirsehirli ayakkabi almak için magazaya gitmis Denedigi ve begendigi ayakkabilardan birisinin ayagini siktigini söylemis Magaza sahibi de 'Bir hafta sonra açilir' demis Kirsehirli, 'Iyi o zaman, ben bir hafta sonra gelip alayim' demis

Kaplumbagalar

iskoçyada nesli tükenmekte olan dünyanin en uzun ömürlü hayvanlarindan üç kaplumbaga nin canlari sikilmis ve ne yapacaklarini bilmiyorlarmis Içlerinden biri uzklardaki bir dagi gösterip

-Hadi biralarimizi da alip su dagin zirvesinde piknik yapalim demis

-Güzel fikir diye almislar yanlarina soguk biralarini ve yiyeceklerini yola koyulmuslardagin zirvezine ulasmak tam yirmi yilda olmussoluklandiktan sonra içlerinden biri,

-hadiyemegimizi yiyip biralarimizi içelim demis sofra hazirlanmis ama o da ne?Biralari açmak için açacak getirmeyi unutmuslarkimin gidecegine kararverirken içlerinden yasi küçük olan -Ben giderim ama bir sartla kimse ben gelinceye kadar yemeklere dokunmayacakdemis ve kabul edildikten sonra yola koyulmusaradan 20 yil 30 yil 40 yil derken 50 yil geçmis hala gelen yok içlerinden en yasli olani

-Ben artik yaslandim izin verde bir parça ekmek yiyeyim demis arkadasida tamam demis ve yasli kaplumbaga tam agzina lokmasini götürüp isirdigi esnada karsi taraftaki çalilarin arasinda bir hisirti duyulmus ve birden en küçük kaplunbaga firlamis ve

-Yalancilar e vallahi gitmeyecegim demis

Ilk deneyim

Bir gün iki erkek kedi iki disi kediden konusuyorlarmis Erkek kediler, disi kedilere

-Aksam 11 de bulusup seviselim demisler, disi kediler de kabul etmisler Bunu duyan bir yavru kedi de

- Abilerim beni de götürün; sevismek konusunda hala hiçbir sey bilmiyorum demis Erkek kedilerde tamam gel demis demisler ve bulusma yerine gitmisler, disi kedileri beklemeye baslamislar ama saat 11 olmus yoklar, 12 olmus disi kediler ortada yok, 1 olmus hala yoklar Sonunda yavru kedi dayanamamis ve

- Abi demis ben biraz daha sevisirsem soguktan ölecem demis

Sirk

Ruslar, Kirsehir'de gösteri yapmak için bir sirk getirmis

Sirk gösterilerinin baslamasina kisa bir zaman kala maymun ölmüs Yenisini getirmeleri mümkün olmadigindan, çare aramaya baslamislar Sonunda bir Kirsehirli'ye maymun kiyafeti giydirmeye karar vermisler ve hiç konusmamasi için siki siki uyarmislar

Kirsehirli, kafesine geçip, hoplayip ziplamaya, çocuklarin attiklari fistiklari yemeye baslamis Kendisini o kadar kaptirmis ki, ziplarken, birden yandake aslan kafesine düsmüs Can havliyle 'imdaaat' diye bagirmaya baslamis Aslan, Kirsehirli maymunun kulagina egilip 'Çaktirma lan, sus Ben de Kirsehirli'yim' demis

Papagan yumurtasi

Siverekli bir adam hayatinda ilk defa Istanbul'a gider orada burada dolasirken gözüne bir petshop ilisir ve içeri girerPet shop'ta hayinda görmedigi ve adini bile duymadigi renkli bir kusa rastlar ve Pet shop sahibine bunun ne oldugunu sorar

Pet shop sahibi papagani ve özellikleri anlatir, bizim siverekli bu kusu almak istedigini ve köyüne götürüp herkese göstermek istedigini söyler ve fiyatini sorar Pet shop sahibi yüksek bir rakam söyleyince siverekli okadar parasi olmadigini ama kusu gerçekten almak istedigini söyler

Pet shop sahibi sivereklileri cok sevdigini bu nedenle ona papagan yerine onun üç yumurtasini verecegini söyler

Adam üç yumurtayi alip köyüne sevinçle döner,aradan zaman geçer ve yumurtalardan bir serçe, bir kumru ve bir guvercin çikar

Siverekli cok sinirlenip istanbul yolunu tutarPet shop'a çok sinirli girer ve o anda papagan geri zekali geri zekali diye bagirir Buna dahada çok sinirlenen siverekli cevap verir belki ben geri zekali olabilirim ama bizim bütün köy de senin ****** oldugunu biliyor

Islem Hacmi

Yasli borsaci ile genc borsaci parkta sohbet ederek dolasiyorlar Yasli, gence meslegin puf noktalarini anlatiyor: - Bak evladim Bu meslekte basarili olmak icin sadece firsatlari degerlendirmek yetmez Zaman zaman firsatlari da senin yaratman gerekir Bunun icin surekli dikkatli olman gerekir Uygun bir yorumla hic umulmadik olaylar bile cok buyuk firsatlara donusebilir Bak mesela su karsida gordugun taze kopek pisligi sana sadece igrenc bir sey olarak geliyordur Ama ben eger 'su pislikten bir lokma agzina atarsan sana 1 milyar lira veririm' dersem olay senin acindan nasil da buyuk bir firsata donusuverir degil mi? Yapar misin?' Genc borsaci tabi efendim der Parmagini pislige daldirir, bir lokma alir yutar Yasli borsaci cebinden bir milyari cikartir, gence verir Bir sure yururler, genc dayanamaz sorar: - Hocam, ben size ayni teklifte bulunsaydim kabul eder miydiniz? Bakin ileride de baska bir pislik var Bir milyar karsiligi dener miydiniz? Yasli borsaci tabi ki der O da bir lokma alip yutar Genc borsaci da cikartir, biraz once kazandigi 1 milyari iade eder Bir sure sessiz sessiz yururler Genc yine dayanamaz sorar: - Hocam Ne sizin cebinizdeki para miktari degisti Ne de benim cebimdeki Soyler misiniz biz bu boku niye yedik ? Kurt borsaci cevap verir: - Oyle deme evladim 2 milyarlik islem hacmi yarattik!!!

Allah erkegi yaratti

Allah essegi yaratti ve ona dedi ki : Sen bir esseksin Sabahtan aksama kadar yorulmadan çalisacaksin ve agir yükleri sirtinda tasiyacaksin Ot yiyeceksin, az akilli olacaksin ve 50 yil yasayacaksin

Essek cevap verdi : 50 sene böyle bir hayat için çok çok fazla, lütfen bana 30 yildan fazla verme ! Ve böyle oldu Sonra Allah köpegi yaratti ve ona dedi ki : Sen bir köpeksin Insanlarin mallarini koruyacaksin, onlarin en yakin dostu olacaksin Insanlardan geriye kalan artiklari yiyeceksin ve 25 yil yasayacaksin

Köpek cevap verdi : Allahim, 25 yil böyle yasamak çok fazla Bana 10 yil ver yeter ! Ve böyle oldu Daha sonra Allah maymunu yaratti ve dedi ki : Sen bir maymunsun Agaçtan agaca salinacak ve bir aptal gibi davranacaksin Insanlari eglendireceksin ve 20 yil yasayacaksin Maymun cevap verdi : 20 sene dünyanin palyaçosu olarak yasamak çok fazla Bana 10 seneden fazla verme ! Ve böyle oldu

En sonunda Allah erkegi yaratti ve ona dedi ki : Sen erkeksin, dünyada yasayacak tek rasyonel düsünen canli sen olacaksin Diger yaratilmislara zekani kullanarak hükmedeceksin Dünyayi yöneteceksin ve 20 yil yasayacaksin Erkek cevap verdi : Allahim erkek olmak için 20 yil yetmez Lütfen bana essekten artan 20 yili, köpekten artan 15 yili ve maymunun 10 yilini da ver

Allah bunu kabul etti ve erkek 20 yil erkek olarak yasadi, sonra evlendi ve 20 sene esek olarak sabahtan aksama kadar çalisti ve agir yükleri tasidi Sonra çocuklari oldu ve 15 yil köpek gibi yasadi, evi korudu, aileden artanlari yedi Sonra ilerleyen yasinda 10 yil maymun olarak yasadi, aptal gibi davrandi ve torunlarini eglendirdi Bugüne kadar böyle geldi

Yine kardayiz

Ücüncü Bogaz Köprüsü'nü Japon, Amerikan ve Türkler'den olusan bir konsorsiyum almis Tam açilisin yapilacagi sirada kurdela kesilirken köprü büyük bir gürültüyle yikilmis Japon; 'gitti bütün emeklerim, mahvoldu kumlarim' diyerek harakiri yapmis

Amerikali; 'gitti çeliklerim, tonlarca çelik yikildi' diyerek tabancasini çekip intihar etmis

Tüm bunlari izleyen Türk müteahhit de derin bir 'Oh!' çekerek yanindakilere dönmüs: '

'Iyi ki çimento koymamisim, yoksa bunlar gibi mahvolurdum''

Amerikan hastanesi

Bir USA Askeri Birliginde açinin yemekleri yüzünden millet hemoroid olmus Tam 107 kisi yatak yorgan yatiyormus Bir gün Revire gezmeye gelen komutan her askerin önüne duruyor ve soruyormus:

- Merhaba asker , hastaligin nedir ?

- Merhaba komutanim , hemeroidim var

- Tedavi olarak ne yapiyorlar ?

- Ilaçli pamuk efendim

- Bir arzun var mi asker ?

- Bir an evvel iyilesip tekrar vazifeme dönmek istiyororum komutanim

Komutan herkesin önünde durup ayni sorulari sormus ve hep ayni cevaplari alinca memnun olmus Sira en son siradaki adama gelmis Ona da ayni sorulari sormaya baslamis:

- Merhaba asker , hastaligin nedir ?

- Bademciklerimden rahatsizim efendim

- Öyle mi ? Peki ne ilaç kullaniyorlar ?

- Ilacli pamuk efendim

- Güzel Peki bir istegin var mi evladim?

- Var, efendim Mümkünse sira bana gelince pamugu degistirseler diyecektim de

Dünyanin Sonu

Günün birinde Bill Clinton, Fidel Castro ve Bill Gates kendilerini tanrinin yaninda bulmuslar Tanri bunlara dönmüs " Sizi buraya çagirdim çünkü 2000 yilinda kiyametin kopacagini cemaatlerinize haber vermenizi istiyorum" demis Daha ne oldugunu anlayamadan bi de bakmislar ki evlerindeler

Clinton, hemen ülkenin bütün televizyonlarina haber vermis ve canli yayina çikmis " Sayin vatandaslarim, size bir iyi bir de kötü haberim var Iyi olani, In god we trust harbi harbi var Yani bunca zaman bosuna inanmadiniz Kötü olan ise 2000 yilinda kiyamet kopacak

" Kastro'da bos durmamis hemen insanlarinin karsisina geçmis " Yoldaslar üzgünüm ama size iki kötü haberim var Birincisi, bunca zaman kendimizi kandirmisiz, tanri gerçekten de varmis! Ikincisi ise daha kötü, daha tanriya inanamadan hepimiz ölecegiz, çünkü 2000 yilinda kiyamet kopuyor

" Bu arada Gates'de bütün kurmaylarini toplamis havadis veriyor "Baylar size iki iyi haberim var Birincisi, tanri beni dünyanin en önemli üç kisisinden biri olarak görüyor Ikincisi ise artik "year2000" problemini çözmemize gerek kalmadi"

Savas Gemisi

Bir savas gemisi karanlik ve sisli bir gecede yol aliyormus Derken kaptan köskündeki komutan tam karsida ve uzakta üzerlerine dogru gelen bir isik farketmis Hemen karsi tarafa sinyal göndererek su mesaji geçmis: -"Derhal rotanizi 30 derece doguya çeviriniz" Karsidan aninda cevap gelmis:

-"Sen rotani 30 derece batiya çevir!" Komutan sasirmis, biraz da sinirlenmis, mesaji tekrarlamis:

-"Rotani derhal 30 derece doguya çevir, emrediyorum!" Karsidan cevap:

-"Asil sen rotani 30 derece batiya çevireceksin!"

Komutan öfkeden küplere binmis, bir mesaj daha yollamis

-"Ben 30 yillik kaptanim, sana son kez emrediyorum, rotani 30 derece batiya çevir!"

-"Sen 30 senelik kaptansan ben de 20 senelik denizciyim, sen rotani 30 derece doguya çevir"

Komutan, o kadar sinirlenmis ki, hemen mürettebata bütün toplari atese hazir hale getirmelerini emretmis ve son kez bir mesaj göndermis: -"Burasi bir savas gemisi, derhal rotani 30 derece batiya çevirmezsen atese baslayacagiz"

-"Burasi da bir deniz feneri Sen rotani bir an önce 30 derece doguya çevirmezsen birazdan kayalara çarpacaksin"

Dilenci

Adamin biri bir gün yolda giderken bir dilenciye rastlar Dilenciye bir para verir ve al bununla bir sigara alirsin der Dilenci "beyim ben hiç sigara içmem" der Bunun üzerine adam o zaman bir bira içersin der Dilenci "ben agzima içki koymam" der Sen de o zaman bir altili oynarsin Dilenci "beyim ben hiç kumarda oynamam" deyince adam o zaman al bu parayi ve bizim eve gel der Dilenci neden oldugunu sorar Adam "Karim seni bir görsün içki ve sigara içmeyen, kumar oynamayan bir adamin hali ne oluyor"

Tampon

Üç mahkum cezaevi yolundadir Herbirine, hapiste geçirecekleri günler için bir esya getirilmesine izin verilmistir Otobüste, biri digerine döner ve sorar, "ee, sen ne getirdin ?", diger mahkum bir kutu boya çikarir ve bunlarla herseyi boyayabilecegini söyler ve diyer mahkuma sorar, "sen ne getirdin ?" Oda, yanindaki kutuyu açar ve içinden iskambil kagitlarini çikarir "Bunlarla poker oynayabilir, fal bakabilir veya herhangi bir kart oyunu oynayabilirim" der Üçüncü mahkum kösede sessizce siritarak oturmaktadir Diger iki mahkum farkeder ve sorarlar, "Sen niye kendinden eminsin o kadar, sen ne getirdin ?" Üçüncü mahkum bir kutu çikarir ve gülerek "bu tamponlari getirdim," der Diger iki mahkumunda kafasi karismistir, merakla sorarlar, "Bunlarla ne yapabilirsin ki?" Üçüncü yine siritir ve kutuyu göstererek "Kutuda yazdigina göre, bunlarla at sürebilir, yüzmeye gidebilir hatta paten kayabilirmisim

Cehennem

Biçkin ve ayni zamanda hovarda bir adam ölür ve cehenneme gider Cehennemde birkaç gün kaldiktan sonra cennet görevlisi melek gelir ve seni cennete götürecegim der Bizim biçkin halinden memnun görevli melekle cennetin yoluna koyulurlar Cennetin kapisina yaklastiklarinda içeriden feryat figan sesler duyar ve melege döner,

- Sen beni cennete götürecektin der Melek burasi cennet deyince, içerideki sesler nedir demis,

melek : - ha o sesler içerideki iyi insanlara kanat takilacak onun için sirtlarina delik açiliyor demis Bizimki ürkmüs cennetin yolunda biraz daha ilerlemisler bu sefer geçenki seslerden daha aci ve yogun sesler gelmeye baslamis Biçkin yine sormus; Simdi neler oluyor, neden sesler daha aci?

Melek: - Iyi insanlarin baslarina halka takilacak onun için baslarini deliyorlar Bizimki iyice korkmus ve ben cehenneme gitmek istiyorum deyince melek iyi ama orada da sana kuyruk takacaklar demis Biçkin olsun olsun nasil olsa onun deligi hazir demis

Abluka

Amerikada yasayan ünlü bir mafya babasinin karisi dogum yapacakmis Hastaneye kaldirmislar Tabii ilgi obiçim Doktorlar, hemsireler etrafinda pervane Neyse dogumhaneye almislar Kadin ikiz doguracakmis Ilk çocuk gelmeye baslamis, çocuk kafasini çikarinca etraftaki kalabaligi görür görmez hemen bagirmis -Hey Joe, Ön kapiyi tutmuslar, arka kapidan kaçalim

Kamuflaj

Askerde kamuflaj yarismasi var Herkes cuvallara giriyor,, komutan gelip tekme atiyor onlarda hayvan sesleri çikariyorlar komutan onayliyor Birinci çuvala vuruyor Hav hav hav Komutan aferin diyor köpek çuvali Ikinci çuvala vuruyor, miyav miyav Komutan gene begeniyor Böyle on onbes çuval geziyor Hepsi çok iyi taklit yapiyorlar Enson çuvala vuruyor ses yok Daha sert vuruyor gene ses yok, tekme, tokat, tahta, tüfek, ses yok Askerlere emir veriyor iyicene tekmeleyin Çuvaldan kan sizmaya basliyor Bes dakika sonra da ince, bitkin bir ses: "Patateeeeeees, Patateeeeeees!!!"

Yorgunluk

Genç bir sanatçi adayi , kiz doktoruna telefon açip aldigi randevuya gelemiyecegini söyledi Doktor sordu: "Neden çok mu hastasiniz?"

-Yoo degilim Yalniz bugün bir prodüktöre gidip bir rol istedim Sonra terzime gittim Daha sonra ev sahibiyle kira meselesini tartistik

Kisacasi doktor bey, bir defa daha soyunacak halim kalmadi!

Senfoni

Bir Türk Amerikaya ziyarete gezmeye gitmisSokakta dolasirken tuvaleti gelir Kostura kostura umumi bir tuvalet bulurKendini bir an önce içeri atmak ister fakat kapidaki adam 25 cent isterBizimki sikisa sikisa 25 cent i verir içeri dalarZart zurt sesli yaparken yandan "yavas be adam" diye ses gelir meyerse yandakide bir TürkmüsIsini bitirip disari çiktiktan sonra yandakiyle karsilasir ve lafi yapistirir "Be adam 25 cent e mozartimi yoksa sopennimi dinleyecegini saniyordun" der

Ekonomik kriz

Iki otomobil galerisi sahibi dertlesmektedirler

Bir ara biri:

-Isler öyle kötü ki,sorma Su siralar en azindan bir araba satamazsam, popomu satmak zorunda kalacagim Yaninda oturan ve bu sözleri isiten sarisin dilberden özür diler Bunun üzerine sarisin:

-Bos verin canim Neler hissetiginizi anliyorum Bizim islerde kötü Su siralar bende popomu satmazsam, arabami satmak zorunda kalacagim

Isler

Iki otomobil galerisi sahibi dertlesmektedirler

Bir ara biri:

-Isler öyle kötü ki,sorma Su siralar en azindan bir araba satamazsam, popomu satmak zorunda kalacagim Yaninda oturan ve bu sözleri isiten sarisin dilberden özür diler Bunun üzerine sarisin:

-Bos verin canim Neler hissetiginizi anliyorum Bizim islerde kötü Su siralar bende popomu satmazsam, arabami satmak zorunda kalacagim

Bisiklet

Birgün ali askerdeyken komutanin postacisiymis, o günlerde komutaninin tayini çikacakmis buda yeni tayin yerini ögrenmeye gitmek için hazirlanirken aliyi yanina çagirmis Bak Ali oglum biliyorsun yengen hamile bundan önceki çocuklarim hepsi kiz eger yengen dogum yaparsa oglan olursa bana mektupta dersinki; komutanim bekledigin bisikilet geldi yazarsin ben anlarim Yoksa arkadaslar erkek oglum oldugunu duyarlarsa ziyafet isterler tamammi deyip gider Aradan zaman geçer yenge dogum yapar ama gene kiz olur Aliyi bir düsünce alir gider Mektupta kamyonun geldi desem olmaz minübüsün geldi desem anlamaz tam o anda aklina; komutanim bekledigin bisikilet geldi ama ponpasiyla çantasi eksik geldi der

Tahrik

Savci, sanik sandalyesindeki yasli teyzeye sorar :

- Bize yasinizi söyler misiniz?

- 86 yasindayim

- Lütfen bize olay günü neler oldugunu anlatin

- O gün hava çok güzeldi ve ben parkta oturuyordumderken o adam geldi yanima oturdu

- Onu taniyor muydunuz?

- Hayir ama tatli birine benziyordu

- Sonra ne oldu?

- Birden bacaklarimi oksamaya basladi

- Ona engel oldunuz mu?

- Hayir

- Neden?

- Çünkü hosuma gitti kocam 30 yil önce öldügünden beri kimse bana böyle dokunmamisti

- Sonra ne oldu?

- Sonra gögüslerime dokundu

- Engel oldunuz mu?

- Hayir

- Neden?

- Çünkü bana kendimi uzun zamandir ilk defa bir kadin gibi hissettiriyordu

- Sonra ne oldu??

- O kadar tahrik olmustum ki bacaklarimi açtim ve "SEVIS BENIMLE HADI SEVIS BENIMLE!!!"diye bagirdim

- Sizinle sevisti mi??

- HAYIR!! Ben öyle bagirinca o da birden "GÜLÜMSEYIIIN, KAMERA SAKASIIII!!"diye bagirdi ben de onu vurdum !!!!!!!

Dogum Yeri

Adamin biri birgün trene binmis ve karsisinda çok hos bir bayan görünce konusmaya çalismis ve sonunda:

- Hanimefendi size 1 milyon dolar versem su eteginizi 2 parmak yukari kaldirir misiniz

Kadin: - Hayhay der daha sonra

- Size 2 milyon dolar daha verim, 2 parmak daha derken is yukari kadar çikar, adam sonunda kadina - Hanimefendi size 5 milyon dolar vereyim bana dogum yaptiginiz yeri gösterin der ve kadin kabul ederek söyle der:

Bakin su agaçlarin arasindaki binanin 2 katindaki oda

Köprü

Bir gun cennet ve cehenlemdekilerin cani sikilmis cennettekiler ve cehenlemdekiler karsi karsiya duruyolarmis Birgün demislerki cenlettekiler cehenleme kadar yarim köpru yapsin, cehennemdekilerde cennete kadar yarim bir köpru yapsin hergün o köprüde konusuruz demisler bakmislarki cehenlemdekiler bitirmis cenlettekilerde daha bir tugla bile koymamis eee neden yapmadiniz demisler Cennettekiler cevap vermis: Eee bözde hiç muteaahit yokki!

Bes Lira

Küçük çocuk yolun ortasinda hüngür hüngür agliyordu Yasli bir hanim aci***** sordu;

-Ne için agliyorsun evladim?

-Bes lirami yitirdim

-Peki al sana bes lira

Yasli hanim bir iki adim yürüdü Küçük çocuk yine aglamaya basladi Hanim döndü:

-Peki simdi neden agliyorsun?

-Nasil aglamam? O bes lirami yitirmeseydim simdi on liram olacakti

Degisim

Körfez Savasi'ndan önceki yillarda, Amerikali bir bayan gazeteci, kadinlarla erkeklerin toplumdaki yeri hakkinda bir yazi dizisi hazirlamak üzere Kuveyt'e gitmis gözlemleri sirasinda ilk dikkatini çeken, kadinlarin kocalarinin 5 adim gerisinden yürüdükleriymis

Yillar sonra ayni gazeteci tekrar bir yazi dizisi için Kuveyt'e gittiginde bu sefer bir de bakmis kadinlar önden gidiyor, kocalari 5 adim arkalarindan geliyor bu ise çok sasirmis, hemen bir kadina yaklasip sormus:

"Bu gördügüm inanilmaz bir gelisme peki ama bu degisikligin sebebi nedir??"

Kuveyt'li kadin cevap vermis:

"Mayinlar"

Manyak

Yolcu gemisi okyanusta issiz bir adanin yanindan geçerken yolcular uzun sakalli üstü basi yirtik siska bir adami farketmisler Adamcagiz sahilde oradan oraya kosuyor, çilgin gibi ellerini salliyor, zipliyor, bagirip çagiriyormus Yolculardan biri

"- Kim bu kaptan?" diye sormus

"- Bilmem" demis Kaptan

"- Her sene buradan geçeriz, her seferinde de bu manyak böyle kafayi üsütür"

Mustafa Abi

Bir gün köy ahalisi köy kahvesinde bir yandan haberleri izliyorlar mis biryandan da pispirik çeviriyorlarmis Içlerinden biri (Mustafa Abi) televizyonda Ecevit'i görmüs ve demis:

- Ulan, basbakan oldu yüzümüze bakmiyo Eskiden böylemiydi bea! Etrafimda dolanirdi! Hey bee, zaman ne çabuk geçiyor Tabii kahvedekiler merakla sormuslar:

- Mustafa Abi? Sen nereden taniyorsun Basbakani yahu?

Mustafa Abi istifini bozmadan cevap vermis:

"-Ulan üniversite yillarinda abilik ettim ona! Az ekmegimi yemedi!! Gel gör ki simdi bizi unutmus baksana!"

Kahvedeki ahali inanmamis tabii ki Mustafa Abi'de inandiirmak için demis ki:

- Gelin ulan! Meclisin önüne gidiyoruz Çikista yakalayacagiz Ecevit'i O zaman anlarsiniz yalan mi degil mi??

Hepbirlikte TBMM'nin önüne giderler ve çikista Ecevit'i yakalarlar Ecevit hemen Mustafa Abi'nin elini öpmeye kalkisir ve der ki:

- Abim, Mustafa abim; kusura bakma basbakanlik bir dakika bos birakilmiyor ki! Kusuruma bakma abi

Mustafa abi kahve ahalisine söyle bir bakar ve ahalinin acayip sekilde etkilendigini görür Baska birgün gene kahvede ahali ile TV seyreden Mustafa Abi TV'de Süleyman Demirel'i görür ve der:

- Bu da öyle Cumhurbaskani olunca kendini birsey zannetti Hayirsiz çikti bu da!!

- Hadi canim Ecevit'i belki sans eseri taniyorsun ama buna inanmiyoruz!!, der

Mustafa Abi hemen ahaliyi toplar ve Çankaya'ya gider Mustafa Abi'yi gören Demirel hemen Ecevit gibi Mustafa Abi'nin ellerine sarilir ve öpmeye kalkisir Mustafa Abi buna izin vermez tabi Demirel ekler:

- Abi Vallahi billahi kusura bakma Uzun yillardir göremiyordum seni Tamda seni ziyarete gelecektim der

Mustafa Abi tekrar ahaliye dönerek bir bakis atar ki artik ahalinin gözünde peygamber kadar yükselmistir

Yine birgün kahvede tv izlerken bu sefer tv ye Clinton çikar Mustafa Abi söze baslar ve der ki:

- Ulan ne çabuk unuttun o sefalet dolu günleri? Tabi zengin oldun, Amerika'ninda basina geçince unuttun bizi Hayirsiz herif!!

Ahali bu kadarininda fazla oldugunu söyler ve digerlerinin belki bir sans eseri olabilecegine ama Clinton'u tanimasinin imkansiz olduguna imece usülü karar verirler

Mustafa Abi'nin tabii ki kafasi atar ve bazi köylüleri alarak Beyaz Saray'a giderler Kapidaki görevliye Clinton ile görüsmek istediklerini söylerler Görevlide sadece bir kisinin girebilecegini söyler Köylüler düsünürler ve sadece Mustafa Abi'nin Clinton'u tanidigini söyleyerek Mustafa Abi'nin gitmesini isterler

Güvenlik Mustafa Abi'yi iyice ara***** içeri sokar Saatler geçer ama kapidan kimse çikmaz Köylüler sikilir Penceredende bakma olanaklari olamadigi için ordan geçen uzun boylu birine sorma karari alirlar Sans eseri orada o anda Michael JORDAN geçmektedir Ingilizce bilen bir köylü Michael Jordan'a döner ve der ki:

- Ya Jordan Abi Senin boyun uzun Camdan içeri bakip neler oluyo, kaç kisi var bi baksana Jordan camdan bakar ve cevap verir:

- Vallahi ne oldugunu bilmiyorum Içerde 6 kisi var Biri Mustafa Abi, digerlerini tanimiyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com