Karadenizden Alamanyaya Mektup |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karadenizden Alamanyaya MektupUy sevgili uşağum, Allah’ın selamı tabiidur ![]() Mektubumu çok yavaş yazayrum, Çünkim bilirum ki,okuman zayuftur, çabuk okuyamazsun ![]() ![]() ![]() Benden sana sual edersen, Allahuma pin sükür iyiyum, yeni pir is buldum Emrimde 1500'e yakin adam var, hepside sessuz sedasuz, kendi hallerinde![]() ![]() Ne is puldugumu soraysan söyleyecegum patlama, mezarluk pekçisi oldum![]() ![]() ![]() Geçtiğimiz hafta puraya iki tefa yagmur yagdu ![]() ![]() Piri pazartesinden perşembeye, öbüride perşembeden pazara![]() ![]() ![]() Bacin Emine bir uşak doguracak, daha erkekmidir kizmidir pelli degil, haçan o yüzden saga dayi mi oldin, teyzemi oldin söyleyemeyrum ![]() Pahriyede askerlik yapan 10 usaguda kaybettuk Pindikleri denizaltu pozulmus, motoru turmus, inmis asagu, denizaltuyu itekleyup, motorunu çalistirmak istemuslar![]() ![]() ![]() Temel emicende tükkan açtu, o da 30a alduguni 25e verir, sürümden kazaniyormus öyle dedu ![]() ![]() Bizim köye findukçularun Temel'i muhtar seçtuk, akullu usak ![]() ![]() Geçen gün hepimizu zelzeleye karsi asi etturdu Temel hem akillidur, hemde dürüsttür![]() ![]() Geçenlerde bir taksinin soförü köye varmis, muhtari ariyor, meger yolda bir tavuk ezmis sahibini soraymus Muhtar Temel tavuga pakmis, ha bu pizden deguldur pizum köyde yassu tavuk yoktir demis![]() ![]() ![]() Senin küçügün Ergin çok akullu usak çikti Geçen gün tepeye varmis, elinde bir ip sallayip duriy Anan uy usagum ne edeysun orada demis O da heva durumuna bakayrum demis Çektum oni aksam karsuma, anlat bakayum su hava turumu isinu dedum Anlattu, meger ip sallaninca havanin rüzgarli olduguni; ip islanunca da yagmur yagduguni anlaymis Çok akillu usak vesselam Sen o yasta böyle akillu degildun![]() Senin gönderdigun resmi alduk, pir yaninda bir Alman herif pir yaninda pir Alman karisi var, ortada da sen Iyiki resmin arkasina ortadaki penum diye yazmissun yoksam tanimayacaktuk![]() Yaa iste böyle usagim Memleçetten saga pol pol havadis![]() Yeni havadis olursa yine yazarum Baki hüdaya emanet ol Baban NOT: Mektupa para koyacaktim, ama geç akluma geldi, zarfi kapatmişum
|
|
|
|