![]() |
Fıkra Gecidi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıkra GecidiDürüst juri Jüri üyesi mahkemede ayağa kalkıp “Sayın hâkim, jüri üyeliğimden affımı rica ediyorum! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üye, “Birinden 500 dolar borç almıştım efendim, kendisi birkaç saat sonra şehrimizden ayrılıyor, hayli uzağa gidecek, dönmesi yıllar alabilir, o gitmeden bulup borcumu ödemeliyim, bu benim son ödeme şansım olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() “Jüriden hemen ayrılabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ölüm nedeni Adam hayat sigortası yaptırırken doldurduğu müracaat formunda karşılaştığı bir soruda dakikalarca duraksayınca, “Problem nedir? ![]() ![]() - Babamın ölüm nedenini yazamıyorum ![]() ![]() ![]() - Neden? ![]() ![]() Adam hayli sıkıntılı bir şekilde bocaladıktan sonra “Şeyy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pazarlamacı çok kısa bir süre düşündükten sonra “Yazın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukların adı Anne divanda oturup kitap okurken çocuklarından biri “Anne, benim adım neden Yaprak? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer çocuğu “Anneciğim” diye ayağa kalkmış, “Benim adım neden Gül? ![]() ![]() Anne, “Çünkü doğduktan birkaç gün sonra başına bir gül düşmüştü kızım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dengeli beslenme - Bizim sirkteki aslan ikidir ipte yürüyen cambazı yiyip duruyor ![]() ![]() - Hadi yaa neden? ![]() ![]() - Manyak kafayı takmış bir kere ’dengeli besleneceğim’ diye ![]() ![]() ![]() ‘Çocuk değilim ki?’ Adam kızına “En geç saat 11 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sigara içilebilen bölüm İyi havalandırması olmayan restoranlarda ‘sigara içilebilen bölüm’ tahsis edilmesi, yüzme havuzlarının bir tarafının “çiş yapabilme” köşesine ayrılması gibi bir şey ![]() ![]() ![]() ![]() Belediyeci Temel Temel bara gelip “Yarın belediyede işe başlıyorum! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün tekrar bara gelmiş, cebinden çıkardığı avuç avuç bozuk parayı tezgâhın üzerine yığıp “Herkese benden içkiii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Nee? ![]() ![]() ![]() ![]() Deli dana İki inek çiftliklerinde otlayıp sohbet ederlerken, “Yahu şu ‘deli dana’ hastalığı ürkütücü” demiş birinci inek, “Çok hızlı yayılıyormuş, komşu çiftlikteki bazı ineklerin de bu hastalığa yakalandıklarını duydum ![]() ![]() ![]() “İnan en ufak bir tedirginliğim yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düdüklü tencere Karım evlendiğimizden beri mutfağımızın ilk “düdüklü tencere”sini satın aldı ve ben işten çıkıp eve geldiğimde ‘yemek hazır olacak’ diye çok sevinçliydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Heyecanlı bir ses tonuyla “Evet var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Aa? ![]() ![]() ![]() ![]() “Akşam yemeğimiz mutfağın tavanında hayatım! ![]() ![]() Temel’in soyadı Kızıldereli Temel mahkemeye müracaat edip çok uzun olan soyadını değiştirmek istediğini söylemiş ![]() ![]() ![]() “Adın ve soyadın ne? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Mmm, haklısın ![]() ![]() ![]() ![]() “Sadece ‘Pat’ efendim! ![]() ![]() Kısır kedi Kadın, erkek kedisini kısırlaştırmak için veterinere götürmüş ![]() ![]() ![]() ![]() - Nasıl emin olabilirim doktor? ![]() ![]() - İzleyeceksiniz ![]() ![]() ![]() ![]() - Bütün gün divanda yatıyor zaten ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|