![]() |
Al Huri Ver Şarap :D |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Al Huri Ver Şarap :DBu dünyada 4 kardeş varmış ![]() ![]() ![]() Uzun süre sonra bu 4 kardeş ecelleri gelip ölmüşler ![]() ![]() Doğru yolu seçen kardeşlerden ilkine sormuşlar; - "Allah için dünyada ne yaptın?" - "Orucumu tuttum namazımı kıldım zekatımı verdim Allaha layık olabilmek için kulluk görevimi iyi güzel bi şekilde yapmaya çalıştım ![]() Bunun üzerine sorgucu melekler yolu göstermiş; - "Tamam o zaman sen al bi huri çık yukarı cennete ![]() Doğru yolu seçen 2 ![]() - "Allah için ne yaptın?" - "Orucumu tuttum, namazımı kıldım, zekatımı verdim ![]() ![]() - "Sende al bi huri çık yukarı" demişler ![]() İyi yoldaki 3 ![]() - "Hadi bakalım sen de al bi huri çık yukarı" demişler ![]() Son sıradaki şarapçıya sormuşlar: - "Allah için ne yaptın?" - "Valla ben bişey yapmadım, ha bire şarap içtim, karılarla yattım kalktım, günah işledim ![]() - "Sen in aşşağıya, doğru cehenneme, yanacaksın ![]() - "Verin bir şişe şarap, ineyim" demiş bizimki ![]() Melekler bozulmuş: - "Aşşası meyhane mi lan?" - "Niye? Yukarsı ker ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|