![]() |
Müstesna Bir Eser |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müstesna Bir EserAşağıdaki şiir ,edebiyat tarihimizin saygın şahsiyetlerinden SÜmbülüzade Vehbi Efendi'nin müstesna bir eseridir ![]() ![]() Ve işte sonuç aşağıda : Azm-u hamam edelim,sürtüştürem ben sana, Kese ile sabunu,rahat etsin cism-ü can ![]() La'l-u şarap içurem ve ıslatıp geçirem Parmağına yüzüğü,hatem-i zer dirahşan ![]() Eğil eğil sokayım,iki tutam azmıdır? Lale ile sümbülü kakülüne nevcivan ![]() Diz çökerek önüne ılık ılık akıtam, Bir gümüş ibrik ile destine ab-ı revan ![]() Salınarak giderken arkandan ben sokayım, Ard eteğin beline olmasın çamur aman ![]() Kulaklarından tutam dibine kadar sokam, Sahtiyandan çizmeyi,olasın yola revan ![]() Öyle bir sokayım ki,kalmasın hiç dışarda, Düşmanın bağrına ,hançerimi nagehan ![]() Eğer arzu edersen ben ağzına vereyim, Yeter ki sen kulundan lokum iste herzman ![]() Hekese vermektesin,bir de bana versene , Avuç avuç altını,olsun kulun Şaduman ![]() Sen her zaman gelesin,ben Vehbi'ye veresin, Esselamun aleyküm ve aleykümesselam ![]() Sümbülüzade Vehbi Efendi 08-02-2007 Uslanmaz |
![]() |
![]() |
|